Man onthult: ‘Ik heb alles wat ik heb betaald gepakt nadat mijn vriendin vreemd is gegaan’

man vriendin vreemdgaan

Zijn vriendin wist echter van niets

Joost* en zijn – inmiddels – ex-vriendin Klaasje zijn een paar maanden geleden uit elkaar gegaan. Klaasje is namelijk vreemdgegaan met iemand die ze tijdens het uitgaan heeft ontmoet. Joost probeerde haar eerst nog te begrijpen, maar inmiddels voelt hij zich heel erg genaaid. Hoog tijd voor hem om zijn spullen dus terug te halen, iets wat Klaasje niet helemaal ziet zitten. Op Reddit doet hij zijn verhaal. 

Uit elkaar

“Nadat we uit elkaar gingen, hebben we nog een tijdje samengewoond omdat ik niet zo snel iets anders kon vinden”, begint Joost zijn verhaal. Uiteindelijk gingen we gewoon normaal met elkaar om, en soms flikflooiden we nog wat met elkaar – ondanks dat ze vreemd was gegaan met iemand die ze had ontmoet tijdens het uitgaan.”

Joost gaat verder met: “En hoewel we al uit elkaar waren, bleef Klaasje telkens volhouden dat ze deze jongen waar ze mee vreemd was gegaan, gewoon ‘een vriend’ was en dat er niets was tussen hun. Toch kwam ik een aantal dagen geleden achter dat ze wel degelijk meer met elkaar hebben dan alleen een vriendschappelijke band.”

Belazerd

“Begrijp me niet verkeerd, we waren uit elkaar, maar het voelde toch raar voor mij omdat we nog steeds intiem waren met elkaar”, gaat hij verder. “In die tijd moest ik ook nog school en werk balanceren, terwijl zij niet veel werkte en ook veel niet zelf kon betalen. Ik betaalde de meeste rekeningen en betaalde 95% van onze uitjes.”

Joost vertelt dat toen hij erachter kwam dat Klaasje en die andere jongen wél samen waren, hij meteen de gezamenlijke rekening heeft verwijderd.

Brievenbussleutel

“In eerste instantie vond ik het niet erg om voor de rekeningen betalen, omdat we nog wel samenwoonden na onze breuk, maar toen ik me realiseerde dat ik wel echt belazerd ben, besloot ik alles terug te nemen. Enne, daar was zij zeker niet van op de hoogte. Zo duurde het ongeveer anderhalve maand voordat ze erachter kwam dat ik de sleutel voor de brievenbus had meegenomen – waar ik ook altijd voor heb betaald, trouwens. Ze is nu ontzettend boos. Voor de duidelijkheid: ik heb haar post nooit gepakt of achtergehouden voor haar. Ik heb het gecontroleerd en al haar post op de eettafel gelegd. Nu twijfel ik toch of ik niet te kinderachtig ben geweest.” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Softresearcher00.

Lees ook: Jonas biecht op: ‘Mijn vriendin won 30.000 euro in het casino en gaf alles uit’

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock