Twee bejaarde mannen vermoeden bij de geboorte te zijn verwisseld

mannen geboorte verwisseld

De mannen hebben hun hele leven in een andere familie doorgebracht

Een droevig verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten. Twee mannen van bijna 78 jaar oud vrezen dat zij kort na hun geboorte per ongeluk zijn verwisseld in het ziekenhuis. Uit een DNA-test blijkt dat zij hun hele leven niet met hun eigen familie hebben doorgebracht.

DNA-test

De twee mannen, John William Carr en Jackie Lee Spencer, werden beide geboren op 29 augustus 1942 in hetzelfde Amerikaanse ziekenhuis. Vorig jaar werd duidelijk dat beide mannen geen DNA-match hadden met de mensen die zij kenden als hun familie. Al snel daarna bleek dat hun DNA wél overeenkwam met de familie van de ander.

Zoektocht

Spencer wist altijd al dat hij opgroeide zonder zijn biologische vader, omdat deze man zijn moeder al voor de geboorte had verlaten. Spencer heeft daarom meer dan vijftig jaar lang gezocht naar de persoon die op zijn geboortecertificaat staat aangegeven als zijn vader. Toen hij eindelijk familieleden van zijn vader had opgespoord, bleek uit DNA-tests dat hij niet verwant was aan deze familie. Ook ontdekte hij dat hij geen familie was van de vrouw die hij als zijn moeder kende.

Toch ging Spencer niet bij de pakken neer zitten en vervolgde hij zijn zoektocht naar zijn echte familie. Lees op de volgende pagina hoe zijn zoektocht verder ging.

Pagina 1/2