‘Mijn man’s vrienden willen niet betalen voor een overnachting in mijn B&B’

Een typisch gevalletje ‘wel de lusten, niet de lasten’

Karen* is een vrouw die vol in het leven staat en zich in grote sociale kringen begeeft. Toen de verjaardag van haar man weer in zicht was, hield zij zich dan ook snel druk bezig met de voorbereidingen voor zijn feest. Tijdens de organisatie is ze echter achter een minder leuke kant van de vrienden van haar man gekomen…

Overnachting

Om haar man te verrassen voor zijn verjaardag, regelde Karen een surprise party welke een aantal dagen geleden plaatsvond. Hiervoor had ze veel geregeld waarvoor de gasten niet hoefden te betalen, zoals alcohol, eten, drinken, live-entertainment en activiteiten. Van de twintig gasten moesten tien van ver komen en ook daarvoor had Karen iets bedacht. “Ik heb mijn eigen bed and breakfast en dat is mijn hoofdinkomen, ook run ik twee bed and breakfasts voor een vriend. Ik had geregeld dat gasten in mijn bed and breakfast konden verblijven en in de twee huisjes van mijn vriend.”

Dit gratis doen was helaas niet mogelijk, maar Karen had geregeld dat gasten de huisjes voor 100 euro per nacht mochten huren. Een flinke reductie, want normaal kost het 300 euro per nacht. “Ik had dit van tevoren naar iedereen gecommuniceerd, de gasten wisten dus dat ze hiervoor 100 euro per nacht moesten betalen. De huisjes zijn ruim en er konden meerdere mensen in een appartement verblijven, waardoor ze dus de kosten konden drukken. Een aantal van de gasten deed dit dan ook.”