Theatermaker en rolstoelsporter Marc de Hond overleden

Marc de Hond

Hij stierf aan de gevolgen van kanker

Marc de Hond is gisteren op 42-jarige leeftijd overleden, dat meldt zijn vader opiniepeiler Maurice de Hond op Twitter. De dj overleed aan de gevolgen van kanker.

Tumor in het ruggenmerg

In december 2002 werd op 25-jarige leeftijd een tumor in het ruggenmerg geconstateerd bij Marc. Een spoedoperatie volgde, maar door een medische fout waarbij de zenuwen in het merg bekneld raakten, belandde hij in een rolstoel. Het kostte hem veel moeite om dit te accepteren, maar schreef er later een boek over: KRACHT – het nieuwe leven van een optimist.

Opnieuw kanker

In 2018 werd opnieuw kanker bij Marc ontdekt. Hij zat echter niet bij de pakken neer, maar voelde zich nog gemotiveerder om harder te werken. Hij vroeg atlete Remona Fransen ten huwelijk op het podium van Theater Carré en hij schreef het boek Licht in de tunnel.

Theaterproject

Marcs moeder overleed op 30-jarige leeftijd ook aan de gevolgen van kanker. Een van zijn dierbaarste bezittingen was een cassettebandje dat zijn moeder had nagelaten. Ook hij wilde iets nalaten aan zijn jonge kinderen James en Livia en zette daarom een theaterproject op. Twintig vrienden en collega’s spraken voor het project over het leven van Marc, om zo James en Livia een herinnering aan hun vader te geven.

Ambitieus

Dat Marc ambitieus was, mocht duidelijk zijn. Op zijn achttiende stopte hij met zijn studie om twee internetbedrijven op te richten en die verkocht hij een paar jaar later. Ook werkte hij als dj bij verscheidene radiozenders.

Laatste maanden

Maurice de Hond reageerde vandaag kort op het overlijden van zijn zoon. “Marc was een heel bijzonder man en een geweldige zoon. Ook in zijn laatste maanden was hij dezelfde Marc. Een grote steun voor ons allemaal. Dat zal ons, zijn ideale partner Remona en zijn kinderen, helpen dit grote verlies te verwerken.”

Marc wordt donderdag in besloten kring begraven.

Lees ook: Katja Schuurman deelt oude foto met zanglegende André Hazes

Bron: RTL nieuws | Beeld: Hollandse Hoogte, Mischa Schoemaker