Marco Borsato wordt vervolgd voor betasten van minderjarig meisje

Marco borsato vervolgd

‘Hij houdt vol dat er sprake is van smaad, laster en een valse aangifte’

Marco Borsato ligt – na een aantal jaren onder de radar – weer onder vuur. Het Openbaar Ministerie gaat de zanger namelijk vervolgen voor het seksueel misbruiken van een minderjarig meisje. De beslissing is genomen na een langdurig onderzoek nadat er in 2021 aangifte tegen hem werd gedaan. 

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het onderzoek dossier zorgvuldig is bestudeerd. Het OM heeft naar aanleiding van dit onderzoek woensdag besloten om de verdachte te dagvaarden en de zaak aan de rechter voor te leggen.

De advocaat van het slachtoffer, Peter Plasman, heeft kort gereageerd: “De beslissing van het OM was gezien het beschikbare materiaal zonder meer te verwachten”, laat hij weten aan het AD.

Valse aangifte

Ook de advocaat van Borsato, Geert-Jan Knoops, heeft een korte reactie gegeven aan de krant. Hij geeft aan dat de zanger het onbegrijpelijk vindt. Borsato ontkent dat nog steeds: “Hij houdt vol dat er sprake is van smaad, laster en een valse aangifte.”

Verder zouden er volgens Knoops 29 getuigenverklaringen zijn tegen het mogelijke slachtoffer die voor de zanger pleiten, maar het OM wil hier volgens de advocaat niet naar kijken. Het Openbaar Ministerie laat echter weten dat er nog een onderzoek loopt naar de aangifte van smaad en laster. Daarom is er in deze zaak nog geen beslissing genomen.

Voor ontucht met een minderjarige kan je een gevangenisstraf van maximaal zes jaar krijgen.

Lees ook: Let op: nieuwe flitspaal ziet wanneer je remt en accelereert

Bron: Panorama, AD, Openbaar Ministerie, RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld