Mark Rutte doet boekje open over blunder bij koningin Beatrix

Mark Rutte

Even leek het erop dat de premier in de armen van koningin Beatrix zou vallen

Mark Rutte heeft in zijn leven als politicus al flink wat formele bezoekjes gebracht aan het koningshuis. Hoewel deze bezoeken altijd vlekkeloos lijken te verlopen, begaat ook Rutte nog weleens een flinke blunder. In de nieuwste podcast van Jort Kelder vertelt de premier openhartig over één van zijn onhandige momenten bij voormalig koningin Beatrix. 

Studievrienden

Premier Rutte schoof aan tafel bij Jort, een van zijn goede vrienden. De twee spraken vorige week al met elkaar tijdens een radio-interview voor het programma dr Kelder en Co. Deze week schoof het tweetal opnieuw bij elkaar aan tafel voor een vervolg op dit interview, ditmaal voor Jorts eigen podcast Jortcast. De twee zijn elkaars studievrienden, en praten graag over het premierschap van Rutte.

Blunders

Maar niet alleen het premierschap van Rutte komt tijdens de podcastaflevering aan bod. Ook begint Jort over de ietwat klunzige momenten in het leven van onze premier. “Ik weet dat je een beetje onhandig bent, maar je komt er altijd goed mee weg”, begint Jort. Waarop Rutte lachend antwoordt: “Ik ben zo iemand, dames en heren, die als hij ergens binnenkomt een plant omgooit.” Het duurt vervolgens niet lang tot Jort een bijzonder moment uit de carrière van Rutte op tafel gooit. “Je hebt toch ook een keer koningin Beatrix gevloerd?”, vraagt Jort. Al gauw laat Rutte weten dat dit inderdaad de waarheid is. Naar eigen zeggen wist de premier bij een formele bijeenkomst namelijk struikelend de ruimte binnen te komen.

Evenwicht verloren

Zo legt hij uit dat tijdens deze bijeenkomst iedereen een kaartje kreeg met zijn of haar naam erop. “Zodra je naam werd opgelezen, mocht je naar binnen”, begint hij. “Maar ik liep al naar binnen. Dus ik bleef op één been hangen, want ik dacht: ik loop door wanneer mijn naam wordt opgelezen. Alleen toen verloor ik mijn evenwicht en leek het er even op dat ik in de armen van het staatshoofd (Beatrix, red.) zou eindigen, maar dat is net goed gekomen”, vertelt de premier lachend. En niet alleen de premier kon er wel om lachen, ook Beatrix nam de blunder van Rutte niet te serieus. “Ze reageerde vervolgens voortreffelijk en zei: ‘Het is altijd een plezier om je te zien’, Het is een geweldige vrouw.”

Lees ook: Mark Rutte over versoepelingen na 2 maart: ‘Het ziet er niet hoopvol uit’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress