Na Martien Meiland krijgt nu ook Erica eigen biografie

Erica Meiland biografie

Fans van de Meilandjes zijn nog niet uitgelezen…

Na het enorme succes van de biografie Martien over Martien Meiland, is Erica het volgende Meilandje dat haar eigen boek krijgt. Vrijdag vertelt Erica in de talkshow HLF8 over de biografie die zij, net als Martien, samen met Jan Dijkgraaf schreef. 

Niet gelijk enthousiast

Erica was niet gelijk enthousiast over het maken van een biografie met Jan Dijkgraaf, laat ze weten. “Mijn leven kun je al volgen in Martiens boek”, legt ze uit. “Maar toen werd om mij heen ook gezegd: ‘je jeugd en hoe je tegen het leven aankijkt, wordt hierin veel meer belicht.” 

Heftig

Heftige gebeurtenissen uit Erica’s leven, waaronder Martien’s coming-out-verhaal, worden vanuit haar perspectief verteld. “Er zijn natuurlijk heftige dingen gebeurd toen alles bij Martien omhoogkwam. Daar heb ik vanuit mijn perspectief over verteld.” Erica geeft aan dat ze er allebei verdriet van gehad hebben, maar dat het voor haar heel anders was dan voor Martien. 

De motor

Het boek over Erica heeft de titel: ‘Erica, de motor achter de Meilandjes’ gekregen en ligt vanaf eind oktober in de winkel. 

Lees ook: Erica Meiland over verhuizen naar nieuwe woning: ‘Er was geen privacy’

Bron: De Telegraaf, Beeld: BrunoPress