Matthijs van Nieuwkerk stapt per direct op bij BNNVARA

matthijs-van-nieuwkerk

‘Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden’

Matthijs van Nieuwkerk stopt per direct met zijn werkzaamheden bij BNNVARA, laat hij weten aan het ANP. “Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk.” 

Vervelende werkcultuur

Van Nieuwkerk raakte in opspraak nadat de Volkskrant afgelopen vrijdag een uitgebreid onderzoek publiceerde. Dat onderzoek ging over de werkcultuur achter de schermen van De Wereld Draait Door. Tientallen medewerkers deden hun verhaal en spraken van ‘extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen’ door de presentator.

“Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een – letterlijk – blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt”, aldus Van Nieuwkerk.

Tot bezinning komen

Afgelopen zaterdag besloot NTR al om de opnames van de Top 2000 Quiz niet door te laten gaan. Of die opnames op een later moment wel zullen plaatsvinden, is nog niet bekend. Van Nieuwkerk zal de komende periode gebruiken ‘om tot bezinning te komen’. “Daarna hoop ik weer wat van me te laten horen”, zei hij eerder vandaag.

Lees ook: Oud-DWDD-visagist wil gesprek met Matthijs Van Nieuwkerk

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress