Mattie Valk en Marieke Elsinga winnen de Gouden RadioRing

Het publiek stemde het vaakst op hun radioshow Mattie & Marieke

Mattie & Marieke, de radioshow die elke doordeweekse ochtend op Qmusic te beluisteren is, heeft de Gouden RadioRing gewonnen. Gisteravond werd de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt tijdens een show die live te volgen was via het YouTube-kanaal van AVROTROS.

Zestiende keer

De show Mattie & Marieke is vernoemd naar de presentatoren, Mattie Valk en Marieke Elsinga. Zij namen het op tegen de shows Ekdom in de Morgen (Gerard Ekdom, Radio 10), De Staat van Stasse (Stefan Stasse, NPO Radio 2/KRO-NCRV), Somertijd (Rob van Someren, Radio 10) en Partij voor de Vrijdag (Rob Janssen & Wijnand Speelman, NPO3FM/AVROTROS). Het is dit jaar de zestiende keer dat de Gouden RadioRing wordt uitgereikt. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Jan-Willem Start Op, het Radio 2-programma van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vecht. 

Populairste dj’s

Naast de Gouden RadioRing werd de Zilveren RadioSter uitgereikt, voor de populairste radio-dj. Bij de mannen ging die prijs naar Bram Krikke (Qmusic), die daarmee Gerard Ekdom (Radio 10) en zijn directe collega Mattie Valk (Qmusic) versloeg. Bij de vrouwen won Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2/AVROTROS) de prijs voor de derde keer. Zij versloeg haar directe collega Emmely de Wilt (NPO Radio 2/KRO-NCRV) en Eva Koremann (NPO3FM/VPRO).

Prijs voor podcast, oeuvre en zender

De derde prijs die werd uitgereikt, was de Gouden Podcast. Die prijs werd gewonnen door Rijk en Sam Hofman, die hem kregen voor hun podcast BROERS met Sam & Rijk. Tot slot kreeg Andres Odijk (NPO3FM/KRO-NCRV) de Marconi Award voor Aanstormend Talent. Eerder werd al bekend dat de Marconi Award voor Beste Zender dit jaar naar NPO Radio 5 ging en dat Stefan Stasse (NPO Radio 2/KRO-NCRV) de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen.

Lees ook: 140 uur puzzelen: Qmusic-dj’s ontsnappen uit escape room

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress