Máxima wordt 50 jaar en krijgt van PostNL velletje postzegels cadeau

Koningin Máxima kan straks op al je post prijken

Op 17 mei wordt onze koningin vijftig jaar oud. Net zoals bij de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander, krijgt Máxima dan van PostNL een velletje postzegels ter ere van de gelegenheid.

Máxima op zegels

Toen koning Willem-Alexander in 2017 vijftig jaar werd, liet PostNL een velletje postzegels maken met zes foto’s van de koning. Intieme foto’s, waarin hij in huiselijke sfeer te zien is terwijl hij opgroeit. Voor koningin Máxima zijn er nu een stel soortgelijke foto’s geselecteerd. Van de vijf foto’s op het vel zijn er vier gemaakt door Robin Utrecht. Maar er zit ook een heel bijzondere zegel bij.

Privéfoto op dubbele grootte

De ontwerper van de zegels, Maud van Rossum, heeft voor één van de zegels namelijk toestemming moeten vragen van koning Willem-Alexander. Het gaat hier om een zwart-wit portret van de koningin. Van Rossum vertelt dat de foto tijdens een toespraak van Willem-Alexander op tv te zien was. De foto van Máxima prijkt namelijk in zijn werkkamer. “Het is een prachtig beeld, heel intiem. Ik denk niet dat ooit een koningin zo op een postzegel is afgebeeld.” Deze postzegel is bovendien dubbel zo groot als je gewend bent.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel Máxima 50 jaar is vanaf 17 mei, Máxima’s verjaardag, verkrijgbaar. Ze hebben een waarde van Nederland 1. Je kunt ze online verkrijgen via PostNL, maar ook bij bijvoorbeeld de Bruna. Voor een voorproefje van de Máxima-postzegels kun je terecht bij PostNL.

Lees ook: Volgens het internet lijkt koningin Máxima op deze BN’er

Bron: PostNL | Beeld: Brunopress