Meer dan 5,4 miljoen kijkers EK-wedstrijd Nederland-Oekraïne

Wat denk jij, maken we een kans dit jaar?

We hebben er lang op moeten wachten: de terugkeer van Nederland in het topvoetbal. Nu het EK weer losbarst, zijn de verwachtingen dan ook hoog. De eerste wedstrijd die ‘onze jongens’ gisteren wonnen van Oekraïne werd dan ook door miljoenen mensen bekeken.

Nederland – Oekraïne: 3 – 2

De overwinning van Nederland op Oekraïne was maar nipt: in de tweede helft wist Oekraïne binnen vier minuten naar een gelijkstand van 2 – 2 te komen. De winnende treffer kwam uiteindelijk van Denzel Dumfries. Dit levert Nederland in Groep C voor nu een tweede plek op, achter Oostenrijk.

Miljoenen kijkers

Omdat we allemaal zo uitkeken naar de terugkeer Nederland in het topvoetbal, is het geen verrassing dat er massaal naar de wedstrijd is gekeken. Op NPO1 trok de maar liefst 5,4 miljoen kijkers. Hiermee was het met stip het best bekeken tv-programma van de zondagavond. De top vijf best bekeken programma’s bestond verder volledig uit EK-gerelateerde inhoud. De enige uitzondering hierop is het NOS Journaal van 20.00 uur die op plek vijf staat. Normaliter is dit elke dag het best bekeken programma.

Lovende media

In de grote Nederlandse kranten wordt over het algemeen positief over de wedstrijd geschreven. Het Algemeen Dagblad omschrijft het als een “droomstart voor Oranje”. De Volkskrant kijkt bovendien al verder vooruit. “Met één overwinning zijn de achtste finales al dichtbij.” Het NRC is kritischer. Zo schrijft de krant dat Nederland “het zichzelf onnodig moeilijk maakte”. Maar ook de toon hier blijft positief. De match wordt namelijk omschreven als een “spectaculaire wedstrijd”. Britse krant The Guardian had ook volop lovende woorden voor de wedstrijd. “De tweede helft lichtte de derde dag van het toernooi op”, zo schrijven de Britten.

Vooruitkijken

Komende donderdag staan Nederland en Oostenrijk tegenover elkaar. Ook die wedstrijd zal weer te kijken zijn via NPO1. Wat denk jij: winnen we ook van Oostenrijk, of kan het Nederlands elftal maar beter uitkijken?

Lees ook: Vandaag barst het EK-voetbal los: speeldata Oranje en meer

Bron: NU.nl 1, 2 | Beeld: Pro Shots