Memphis Depay over zweetband-discussie: ‘Mijn vriendin vindt het mooi staan’

‘Ik voel me er goed bij’

Het EK staat op het punt van beginnen en dus zou je zeggen dat we het over niets anders hebben dan oefenwedstrijden, opstellingen en verwachte uitslagen. Er is echter iets anders continu onderwerp van gesprek, namelijk de zweetband van Memphis Depay. Niet iedereen is er fan van, maar Depay maakt nu korte metten met de reacties op zijn nieuwe accessoire.

Nieuwe look

Maandagavond werd Memphis aan het einde van een interview met de NOS gevraagd naar de discussie over zijn zweetband. De Oranje-spits reageerde enigszins verbaasd. “Afgelopen donderdag heb ik twintig minuten de tijd genomen voor de media, meer heb ik niemand er een vraag over horen stellen”, zei hij. “Ik snap niet waarom het nu opeens wel belangrijk is. Who cares? Ik voel me er goed bij. Zie het gewoon als een nieuwe look. Het houdt ook het zweet van mijn hoofd, dus het is ook nog functioneel. En mijn vriendin zegt dat ze het mooi vind staan, dat is voor mij ook niet onbelangrijk.”

Frenkie de Jong

Memphis reageerde ook op belangrijkere zaken, zoals het afvallen van teamgenoot Frenkie de Jong voor het EK. “Hij heeft er keihard voor gewerkt om het te halen en zelfs nog meegetraind, dus het is heel jammer dat hij niet meekan naar het EK”, zei hij daarover. “Het is jammer voor het team en de trainer, maar vooral voor Frenkie zelf.”

Positief

Memphis heeft toch goede hoop voor de komende wedstrijden. “We gaan met een heel positief gevoel naar het EK, maar nu begint het pas. We zullen het daar moeten laten zien. Maar ik vind het mooi om te zien dat het geloof toeneemt, bij de spelers en bij de fans. Dat merkte ik de afgelopen twee wedstrijden echt in het stadion. We hebben zoveel wapens voorin, ook vanaf de bank. We hebben veel munitie.”

Lees ook: Grote teleurstelling: Frenkie de Jong kan niet meespelen op het EK

Bron: AD | Beeld: NL Beeld