Mensen hangen half uur op de kop in Amerikaanse attractie

Attractie

Wat een angst!

Dit weekend hebben 28 mensen doodsangsten uitgestaan toen ze een halfuur op de kop hingen in een attractie in het Amerikaanse Portland. De attractie viel stil waardoor de mensen ondersteboven bleven hangen. Na een klein half uur kon de brandweer ze bevrijden. 

Kapotte attractie

Het gaat om de AtmosFEAR, een soort gigantische pendule in het attractiepark Oaks Park in de westelijke staat Oregon. Door een onbekende reden ging het vrijdagmiddag mis, waardoor de attractie precies op het allerhoogste punt stil viel. Hierdoor bleven de inzittenden op de kop hangen in hun stoeltjes.

Het personeel van het attractiepark kreeg de attractie niet meer aan de gang, dus toen werd de brandweer ingeschakeld. Ook werden er uit voorzorg ambulances opgeroepen.

Angstige momenten

De twee tieners Jordan Harding en Daniel Allen waren twee van de inzittenden. Na een paar seconden op de kop te hebben gehangen, kregen de twee door dat er iets niet goed was. “We werden gek”, vertelt Jordan tegen de lokale zender News Channel 21. “Mensen waren aan het huilen. Ze zeiden hardop wat ze nog wilden zeggen. Ik ben niet eens religieus, maar ik heb ook gebeden”, voegt zij er aan toe. Na een klein halfuur op de kop te hebben gehangen, sliep haar hele onderlichaam door de beperkte doorbloeding.

Geslaagde bevrijding

Gelukkig slaagde de brandweer erin om de attractie weer omlaag te krijgen. Alle inzittenden zijn nagekeken door het ambulancepersoneel en gelukkig bleek er niemand gewond. “Eén inzittende met bestaande gezondheidsklachten is puur uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht”, gaf het attractiepark aan bij de lokale zender.

Op dit moment blijft de attractie dicht. Wanneer de attractie weer open gaat is onbekend.

Lees ook: Fan van Boer zoekt Vrouw? Dan vind je dít nieuwe programma ongetwijfeld ook leuk

Bron: Nu.nl, Twitter @oregonian | Beeld: Portland Fire & Rescue