Mensen die in 1990 geboren zijn kunnen nú coronaprik inplannen

1990 coronaprik

Je hoeft niet te wachten tot je de vaccinatie-uitnodiging in de brievenbus hebt

Ben je geboren in 1990? Goed nieuws, dan kun je vanaf nu een afspraak maken voor je vaccinatie tegen het coronavirus. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid donderdagavond bekend. 

Afspraak coronaprik

Mensen die in 1990 geboren zijn, kunnen vanaf vrijdag 11 juni een uitnodigingsbrief voor hun coronavaccinatie in de brievenbus verwachten. Je hoeft echter niet te wachten op deze brief om je coronaprik in te plannen. Dit kun je doen door een afspraak te maken via de website of door het landelijke afspraaknummer 0800-7070 te bellen. Dan kun je hoogstwaarschijnlijk binnen een mum van tijd terecht bij de GGD, die door het land 136 locaties heeft. Daar krijg je dan het vaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna.

Vragenlijst

Je hoeft dus geen uitnodigingsbrief bij de hand te hebben als je je coronaprik gaat halen, maar wel moet je je identiteitsbewijs meenemen en je afspraakbevestiging laten zien (bijvoorbeeld in de mail op je telefoon). Daarnaast is het belangrijk dat je een vragenlijst invult. Deze is online te vinden, maar kun je ook op de priklocatie zelf invullen.

Lees ook: Ziekenhuizen doen onderzoek naar derde coronaprik bij kwetsbare groep

Bron: NRC, NU.nl | Beeld: Unsplash, Diana Polekhina