Bizarre beelden: metro schiet door stopblok en bungelt meters boven de grond

Metro

Het lijken wel beelden uit een actiefilm

In Spijkenisse treffen mensen ter hoogte van metrostation De Akkers momenteel een gek gezicht aan. Een metro schoot daar gisteravond door een stopblok heen en kwam terecht op een kunstwerk. Het metrostel bungelt nu zo’n tien meter boven de grond.

Geen gewonden

Voor zover bekend zaten er geen passagiers in de metro. De machinist van de metro lijkt er met de schrik vanaf te komen, maar is voor de zekerheid wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Dit meldt de veiligheidsregio. De oorzaak van het ongeluk is momenteel niet bekend.

De Walvisstaarten

Het kunstwerk waarop de metro terechtkwam heet Walvisstaarten en bestaat uit twee staarten die uit het water komen. Een vrouw die in de buurt van het metrostation woont, is ervan overtuigd dat één van de staarten het leven van de machinist heeft gered. “Zonder die staart was het een ander verhaal geweest”, verklaart ze tegenover NOS.

Berging

De metro hangt nog altijd meters boven de grond, op de walvisstaart. De veiligheidsregio vermoedt dat de berging van de metro nog enige tijd zal duren. “We zijn aan het kijken hoe we dit apparaat op een veilige manier zo gezekerd krijgen dat die niet verder naar beneden kan zakken of vallen”, stelt de woordvoerder. Ook de hulpdiensten sluiten zich hierbij aan. “Het is ook de eerste keer dat ik dit zie. Het wordt een hele exercitie om dat ding eraf te krijgen.”

Lees ook: Kabinet komt morgen waarschijnlijk met strengere maatregelen

Bron: NOS | Beeld: Amsterdam Amstel GVB metrostel 62 als lijn 51 Amstelveen door Rob Dammers onder de licentie Amsterdam Amstel GVB metrostel 62 als lijn 51 Amstelveen