‘Mijn vriend vindt vrouwen in de sportschool aandachtszoekers’

sportschool

Sterker nog, hij verbiedt zelfs zijn eigen vriendin te gaan.

Lois* en haar vriend Dexter zijn al een tijdje gelukkig met elkaar. Helaas wonen ze een stukje bij elkaar vandaan, waardoor ze elkaar niet zo vaak zien als ze zouden willen. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Althans, als ze de ruzie die heeft plaatsgevonden kunnen oplossen… Lois doet haar verhaal op het platform Reddit. 

Aandachtszoeker

“Dexter vroeg mij dus wat ik vond van vrouwen die naar de sportschool gaan”, begint Loïs haar verhaal. Hierop antwoordde zij dat ze dat heel normaal vond én dat ze zelf misschien ook wel zou gaan als ze dichter bij een sportschool woonde en niet al aan tennis deed. Haar vriend uitte echter een totaal andere mening. “Hij stelde dat vrouwen die naar de sportschool gaan aandachtszoekers zijn”, vertelt Loïs. “Hij voegde daar nog aan toe dat hij het niet leuk zou vinden als ik naar de sportschool zou gaan.”

Plek voor mannen

Dexter maakte haar duidelijk dat hij haar niet meer serieus zou nemen als ze toch een sportschool-abonnement zou afsluiten. “Hij gelooft namelijk dat vrouwen die vrijwillig naar een ‘plek voor mannen’ gaan, graag door andere mannen gezien willen worden en niet serieus te nemen zijn”, vervolgt Loïs haar verhaal. “Hij zei dat geen enkele man het leuk vindt als andere jongens naar hun vriendin kijken.”

Uitmaken

Toen Loïs zei dat ze het niet met hem eens was en zelf misschien ook wel naar een sportschool zou gaan, zei hij dat hij het dan liever uitmaakt. “Hij vertelde me dat als ik wil sporten, ik dat thuis kan doen óf naar een women only-sportschool kan gaan”, zegt Loïs. “Tijdens het gesprek werd zijn houding steeds defensiever en meer prikkelbaar. Hij zei hele gekke dingen, zoals: ‘Hoe kun je zo dom zijn dat je mijn standpunt niet begrijpt?’ en ‘Ik ben toch een stuk intelligenter dan jij.’ Op een gegeven moment werd ik boos en reageerde ik dat hij gewoon onzeker is over zichzelf”, vertelt ze.

“Is dit een grote red flag of heeft Dexter hier een punt?”, vraagt Loïs zich af. Wat vind jij?

De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Live-Rub-1246.

Lees ook: ‘Ik kreeg mijn moeder haar trouwjurk, maar mijn zus eist ‘m op’

Bron: Grazia | Beeld: Pexels