‘Mijn vriend wilde mij niet bezoeken toen ik in het ziekenhuis lag’

ziekenhuis

Hij nam de telefoon niet op omdat hij aan het gamen was

Denise* is vijftien weken zwanger en moest drie weken geleden plotseling met spoed naar het ziekenhuis, omdat ze vrij hevig begon te bloeden. Ze had verwacht dat vriendlief Jasper zich meteen naar het ziekenhuis zou haasten, maar dat deed hij niet. Sterker nog, hij kwam niet eens opdagen. Denise is boos en vraagt om advies op het anonieme platform Reddit.

Gamen

“Iets minder dan drie weken geleden begon ik vrij hevig te bloeden terwijl ik op het werk was en moest ik met spoed naar de eerste hulp”, begint Denise haar verhaal. “Ik reed zelf en belde Jasper talloze keren tijdens de rit naar het ziekenhuis. Pas na zeven keer bellen nam hij op en zei hij dat hij aan het gamen was met zijn vrienden. Ik stelde voor om hem op te halen zodat hij met me mee kon, maar hij zei dat ik maar alleen naar het ziekenhuis moest gaan. Hij klonk behoorlijk afgeleid en ongeïnteresseerd aan de telefoon”, vertelt de 24-jarige mommy to be.

Doodsbang

“Eenmaal daar aangekomen moest ik een paar uur blijven. Onze baas (we werken op dezelfde plek) was ongerust en belde me op, om te vragen hoe het met me ging. Ze vroeg of ze Jasper moest ophalen, zodat hij bij me kon zijn, maar ik vertelde dat hij dit niet wilde. Mijn baas reageerde net zoals ik nogal verbaasd.” De batterij van Denise haar telefoon begaf het op den duur, waardoor ze de laatste uren voor zich uit lag te staren in het ziekenhuisbed. “Ik bracht de laatste uren daar alleen door, doodsbang dat ik mijn baby zou verliezen. Ik kreeg van de verpleegsters te horen dat ik moest ophouden met huilen, omdat ik de baby dan gestrest zou maken. Toen ze me eindelijk ontsloegen, moest ik zelf naar huis rijden”, vervolgt Denise.

Angst voor ziekenhuizen

“Toen ik thuiskwam, vertelde ik hem dat ik boos was dat hij me zo alleen had gelaten zonder hulp. Hij gaf als antwoord dat hij niet zomaar weg kon gaan bij zijn vrienden. Ik herinnerde hem aan het aanbod van onze baas, en toen antwoordde hij dat ik zijn angst voor ziekenhuizen en dokters negeerde en dat het niet eerlijk was dat ik verwachtte dat hij zich er gewoon overheen zou zetten. Hij zei dat de volgende keer dat hij een grote spin ziet, hij me erheen zal duwen en me zal zeggen dat ik me ook over mijn angst voor spinnen heen moet zetten.” Denise vraagt zich af of het terecht is dat ze zo boos op hem was, of dat ze rekening had moeten houden met zijn angst voor ziekenhuizen. Wat moet Denise doen volgens jou?

*Denise en Jasper zijn niet de echte namen van het stel. Denise deelt haar verhaal op het platform Reddit onder de naam no_one_wants_me.

Lees ook: Man biecht op: ‘Ik wil niet emigreren, maar mijn vrouw wel’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels