‘Mijn vriendin wil niet dat we tegen elkaar schreeuwen in onze relatie’

vreemdgaan

‘Ze vindt het erger dan vreemdgaan’

Floris* en Tessa zijn een aantal maanden samen en hebben onlangs voor het eerst ruzie gehad. Toen ze er daarna met elkaar over spraken, zei Tessa dat ze schreeuwen erger vindt dan vreemdgaan. Floris weet niet zo goed wat hij daarvan moet vinden en vraagt lezers op Reddit om raad.

Trauma van vroeger

“Tessa en ik zijn nu acht maanden samen en hadden gisteren onze eerste grote ruzie”, begint Floris zijn verhaal. “We zijn allebei erg respectvol gebleven en hebben onze stemmen niet verheven. Wel klonken we beiden wat geïrriteerd, maar dat vind ik niet meer dan logisch. We hebben de ruzie gelukkig snel uitgepraat en daarna hebben we meteen grenzen op het gebied van ruzies met elkaar afgesproken.” Toen vertelde Tessa iets waar Floris nog niks over wist. “Ze vertelde dat haar vader tijdens haar jeugd vaak naar haar geschreeuwd heeft en dat dat haar behoorlijk angst aanjoeg. Daarna zei ze dat ze niet in een relatie zou kunnen zitten waarin de beide partijen regelmatig tegen elkaar schreeuwen, omdat dat haar aan haar trauma van vroeger herinnert.”

Gek om te zeggen

Dat snapte Floris volkomen. Wat Tessa daarna zei, verbaasde hem echter behoorlijk. “Ze zei dat ze liever heeft dat ik vreemdga dan dat ik tegen haar schreeuw. Ik vind dat een gek iets om te zeggen, want niemand wil toch in de steek gelaten worden omdat diens partner vreemdgaat? Ik geloof er zelf heilig in dat vreemdgaan naast geweld het ergste is wat je je partner aan kunt doen. Telkens wanneer ik eraan denk dat zij dat niet zo ziet, krijg ik een zenuwachtig gevoel. Betekent dat dat vreemdgaan voor haar geen serieus probleem is?”, vraagt hij zich af.

Array