‘Mijn vrouw heeft voor de zoveelste keer haar baan opgezegd’

baan

‘Het ergste is dat ze er zelf niet wakker van lijkt te liggen’

Daniel* is al een paar jaar gelukkig getrouwd met Erica. Samen hebben ze een stel prachtige kinderen en lijken ze het toonbeeld van een gelukkig gezin. Maar ondertussen verkeert de familie financieel in zwaar weer, en Daniel is nu ten einde raad: Erica heeft namelijk zonder back-up plan haar baan van krap een maand weer opgezegd. Op het forum Reddit vraagt hij om advies. Wat zou jij doen in zijn plaats?

Baan opgezegd

Uit het bericht dat Daniel schrijft op Reddit, wordt duidelijk dat hij de wanhoop nabij is. “Ik zit echt tegen mijn breekpunt aan”, begint hij zijn verhaal. “Ik heb twee banen om rond te komen en werk ongeveer 75 à 80 uur per week. De kinderen zitten vijf dagen per week op school. Mijn vrouw had eindelijk weer een baan gevonden die mooi aansluit op de schooltijden van de kinderen – simpel en rustig werk bij een dure meubelzaak…en vervolgens is ze gewoon GESTOPT”, deelt hij in hoofdletters.

“Ze kwam twee uur na haar starttijd weer thuis ‘omdat ze verdwaalt was geraakt’, terwijl ze er al bijna een maand werkte en haar werk een kwartiertje bij onze flat vandaan ligt”, schrijft Daniel. En alsof dat nog niet genoeg was: “Volgens Erica was het ‘een teken’ dat de GPS het niet deed dat het tijd was om haar baan op te zeggen.” Hij begrijpt er niks van.