Minder chaos: WhatsApp introduceert nieuwe functie voor groepsapps

groepsapp whatsapp

Een chaotisch gesprek is dankzij deze functie verleden tijd

Een datum prikken voor een diner of een cadeau bedenken voor die ene goede vriend: we overleggen alles in een groepsapp op WhatsApp. Handig, maar soms ook behoorlijk chaotisch. En juist op dat probleem heeft WhatsApp een oplossing bedacht. 

Dagelijks gebruik

Een appje naar je moeder, een felicitatie naar je beste vriend(in) en een grapje in de voetbal-groepsapp: we brengen flink wat tijd door op WhatsApp. Behalve dat je via de app goede gesprekken kunt voeren en elkaar op de hoogte kunt houden, is het ook een handig medium om praktische zaken te bespreken. Zoals een vrijgezellenfeestje of een ander uitje.

Minder chaotisch

Heb je meer dan tien personen in een groepsapp toegevoegd en wil je het een en ander overleggen? Chaos! WhatsApp introduceert hierom de poll-functie, een manier om meer overzicht in een groepsapp te creëren. Via deze nieuwe functie kun je volgens de website WABetaInfo een vraag stellen en meerdere antwoorden als optie instellen. Zo kun je bijvoorbeeld tot een beslissing komen bij eindeloze discussies over het perfecte cadeau, het tijdstip waarop jullie willen dineren of naar welk festival je wil gaan.

Bètaversie

Op dit moment is de poll alleen nog maar te gebruiken in de bètaversie. Je kunt de nieuwe functie dus nog niet terugvinden op je eigen telefoon. Wij hopen in ieder geval dat de functie goed in de smaak zal vallen en WhatsApp ‘m zo snel mogelijk zal uitrollen.

Lees ook: Op deze manier voorkom je dat je WhatsApp-account wordt verwijderd

Bron: Metronieuws | Beeld: Unsplash