Minister Grapperhaus: horeca mag vanavond na 22.00 uur openblijven

Goed nieuws voor de horeca!

Ontkurk de fles, hef het glas en proost op het leven! Justitieminister Ferd Grapperhaus heeft goedkeuring gegeven aan de horeca om vanavond tussen 22:00 uur en middernacht open te blijven. De maatregel zou eigenlijk pas morgen versoepeld worden, maar Grapperhaus liet weten het geen probleem te vinden als burgemeesters hier mild mee omgaan. 

Versoepeling maatregel

Volgens de coronamaatregelen zou de horeca vanavond eigenlijk dicht moeten om 22:00 uur. Toch kan Grapperhaus het door de vingers zien als horeca vanavond later openblijft. Wel benadrukt hij dat burgemeesters dit zelf mogen bepalen. Zo deelt hij: “Ik heb daar met de burgemeesters over gecommuniceerd. Ik heb gezegd dat het natuurlijk een lokale beslissing is, maar ik begrijp heel goed dat er gedoogd wordt tussen 22.00 en 00.00 uur. Dat de horeca die periode overbrugt.”

Politie

Minister Grapperhaus heeft dit nieuws ook doorgegeven aan de leiding van de politie, en volgens hem is daar vanuit de politie zeker begrip voor. “We zijn natuurlijk een land waar we af en toe wel eens iets gedogen”, aldus Grapperhaus. Hij hoopt met de versoepeling dat mensen vrolijker worden, en dat ziet hij nu al om hem heen gebeuren. Wel vindt hij het belangrijk als iedereen rekening houdt met het coronavirus. Hij beklemtoont: “Mensen geniet, maar doe dat wel met mate en met maatregelen.”

Rotterdam

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb liet gisteren al weten dat de horecagelegenheden met een nachtontheffing vrijdagavond open mogen blijven. Anders zouden kroegen om 22:00 uur de deuren sluiten om ze vervolgens om 00:00 uur weer open te doen. Op zaterdagmorgen gaat de nieuwe regeling namelijk in. Dit is volgens de burgemeester onnodig, en vindt hij het prima als de kroegen langer openblijven. Grapperhaus doet hier nu dus nog een schepje bovenop.

Lees ook: Belastingdienst: te weinig mensen vragen huurtoeslag aan

Bron: RTL Nieuws, Rijnmond | Beeld: Pexels