Ministers Kuipers en Van Gennip doen aangifte tegen FVD-kamerlid om nazi-tweet

van houwelingen

‘De façade en de werkelijkheid’, schreef hij bij de foto

FVD-kamerlid Pepijn van Houwelingen ligt onder vuur na een omstreden tweet met een nazivlag, die hij afgelopen weekend plaatste op Twitter. Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid en Van Gennip van Sociale Zaken doen gezamenlijk aangifte tegen van Houwelingen. 

Nazivlag

Afgelopen weekend twitterde van Houwelingen een foto waarin het lijkt alsof Kuipers en Van Gennip een nazivlag hijsen. “Wij vinden dat we hier een grens moeten trekken”, zei Van Gennip na de ministerraad. De andere ministers noemden de actie ‘stuitend’ en ‘een nieuw dieptepunt in de bejegening van bestuurders en politici’. Inmiddels heeft het FVD-kamerlid de tweet verwijderd. “Gezien de ophef die er op volgde had ik het waarschijnlijk beter niet kunnen doen”, liet hij weten.

Toch heeft alle kritiek van Houwelingen niet tegengehouden om de tweet nóg een keer te plaatsen, maar dan met een vlag van de voormalige Sovjet-Unie in plaats van een nazivlag.

Tweet

De tweet van Van Houwelingen kwam tot stand nadat minister Kuiper en minister Van Gennip beide een foto online zette waarop zij een vlag hijsen met de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. In zijn tweet zette Van Houwelingen daarnaast een foto waarin dat doek was vervangen door een nazivlag. “De façade en de werkelijkheid”, schreef hij bij de foto.

Dit is niet de eerste keer in een korte tijd dat FVD onder de loep ligt. Al eerder vorige week besloot het kabinet weg te lopen bij de inbreng van Thierry Baudet tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

Ongekend

Volgens politiek verslaggever Roel Schreinemachers is het ongekend dat ministers aangifte doen tegen een gekozen volksvertegenwoordiger. “De maat lijkt vol voor het kabinet. De tijd van schouders ophalen lijkt voorbij. Vorige week concludeerde minister Kaag ook al dat niks doen en denken dat het wel overgaat niet heeft gewerkt.”

Lees ook: Verlaging elektriciteitsprijzen: EU-landen bereiken akkoord

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress