‘Sinds ik moeder ben geworden willen m’n ouders weer contact met me’

contact ouders

Een tijd geleden verbrak ze al het contact met haar ouders

Wanneer je de persoon hebt gevonden met wie je hoopt de rest van je leven door te brengen, is het natuurlijk superfijn als je ouders ook een goede band met hem of haar opbouwen. Ashleys* ouders hadden helaas hun twijfels over haar partner, wat er uiteindelijk zelfs voor heeft gezorgd dat ze geen contact meer met hen heeft. Maar nu Ashley sinds kort zelf moeder is, proberen haar ouders echter opnieuw contact met haar te leggen.

Tegen het huwelijk

De band tussen Ashley* en haar ouders is altijd goed geweest. Ook toen ze haar vriend – die uit het buitenland komt – aan haar ouders voorstelde, leek er nog niets aan de hand te zijn. Hier kwam echter verandering in toen ze na drie jaar daten aankondigden dat ze gingen trouwen. “We gingen bij mijn ouders op bezoek om hen te vertellen over onze verloving. Vrijwel meteen namen mijn ouders me apart en beweerden ze dat mijn vriend alleen met me wilde trouwen om een permanente verblijfsvergunning te krijgen. Ik was hier zo van geschrokken. Mijn ouders leken het voorheen goed met mijn vriend te kunnen vinden.”

Ashley vervolgde het gesprek met haar ouders. Ze vroeg zich af waarom ze dat in hemelsnaam dachten. Wat bleek? “Via via hadden ze eens gehoord dat iemand door een buitenlander was bedrogen. Dat was de reden! Ik was zo geschrokken.” Ashley besloot dan ook het contact met haar ouders te verbreken.