Moeder van vermoorde Gino (9) dood gevonden in haar huis

moeder gino

Vreselijk nieuws voor de zussen van Gino

Treurig nieuws uit Maastricht. Daar is gisteravond het lichaam van de moeder van Gino van der Straeten gevonden. Een woordvoerster van Namens de Familie (via Slachtofferhulp), Judy op het Veld, meldt dat de vrouw niet door een misdrijf om het leven is gekomen, maar aan een natuurlijke dood is gestorven.

Afschuwelijk nieuws

De woordvoerster noemt het nieuws vreselijk voor de zussen van Gino.  “Dit is afschuwelijk voor zijn zussen, echt vreselijk”, zegt ze. In een korte tijd zijn zij nu hun broertje en moeder kwijt. “Terwijl het proces rond de dood van Gino nog moet beginnen, de eerste proformazitting is pas net geweest.”

Tijdens deze zitting moest de moeder van Gino de zaal verlaten na een uitbarsting. “Dat zijn moeder ongelooflijk veel verdriet had, mag duidelijk zijn”, zegt de woordvoerster. “Maar dat haar overlijden een direct verband heeft met wat Gino is overkomen, is nog niet te zeggen.”

Omgebracht

De negenjarige Gino werd 1 juni voor het laatst gezien in een speeltuin in Kerkrade. Hij woonde bij zijn moeder in Maastricht, maar omdat die ziek was, logeerde hij die week bij een van zijn zussen in Kerkrade. Al snel werd er een grootschalige zoekactie opgezet om het jongetje te vinden, maar dat mocht niet meer baten…

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juni slaat de recherche Donny M. in de boeien op verdenking van het ontvoeren en vermoorden van de 9-jarige Gino van der Straeten. De afdeling Forensische Opsporing van de politie begint vrijwel meteen met uitgebreid sporenonderzoek. Dagenlang kamt men M’s huurwoning nauwgezet uit. Op zijn gsm vinden de speurders kinderporno. Het stoffelijk overschot van Gino wordt drie dagen na zijn verdwijning op een steenworp afstand van M.’s woning aangetroffen door de politie, op aanwijzingen van Donny M. zelf.  Inmiddels heeft Donny M. zijn schuld bekend en zit hij vast.

Lees ook: ‘Criminelen wilden op verjaardagslunch Gordon aanslag plegen’

Bron: RTL Nieuws, Panorama | Beeld: BrunoPress