‘Mondkapjesplicht in Spanje blijft nog minstens een jaar bestaan’

mondkapjesplicht Spanje

Ook in heel 2021 blijft het dragen van een mondkapje verplicht in Spanje, ‘vaccin of niet’

Vanaf vandaag kennen we een mondkapjesplicht in Nederland, in eerste instantie voor drie maanden. In Spanje pakken ze het anders aan en blijven de maskers nog in heel 2021 verplicht, aldus correspondent Rop Zoutberg.

Tot het virus weg is

In Spanje werd eerder al aangekondigd dat het dragen van mondkapjes in het openbaar verplicht is totdat het coronavirus helemaal is verdwenen. Hoewel er nu een vaccin in aantocht is, zullen de Spanjaarden voorlopig hun mondkapjes niet af kunnen zetten, zo voorspelt chirurg Pedro Cavadas: “Over twee jaar is het misschien een optie om hem af te doen.”

Heel 2021

Ook het Spaanse ministerie van Volksgezondheid verwacht niet dat er snel een einde zal komen aan de mondkapjesplicht: “Ondanks het vaccinatieplan zal gezichtsbescherming verplicht blijven gedurende 2021.” Dit komt omdat het maanden kan duren voordat voldoende Spanjaarden de benodigde doses het vaccin toegediend hebben gekregen. Correspondent Rop Zoutberg tweet dat het nog onduidelijk is wanneer de verplichting wél wordt ingetrokken.

Mondkapjesplicht in Spanje

In Spanje geldt al enige tijd een mondkapjesplicht, zowel binnen als buiten en in het openbaar vervoer. Dit geldt voor iedereen boven de zes jaar. Mocht een vakantie naar de Spaanse zon volgend jaar weer mogelijk zijn, houd er dan rekening mee dat deze maatregel waarschijnlijk nog geldt.

Lees ook: Belangrijk om te weten: hier geldt vanaf morgen de mondkapjesplicht

Bron: NOS, Telecino | Beeld: Pexels, ready made