Nachtclubs gooien op 12 februari de deuren weer open

nachtclubs

Discotheken zijn de sluiting meer dan zat

Nachtclubs zijn het huidige coronabeleid zat en hebben gezamenlijk besloten om op 12 februari de deuren te openen. 

Twee jaar lang dicht

Op dit moment mogen restaurants en kroegen weer open tot 22:00 uur, maar discotheken en feestcafé’s zijn nog altijd dicht. En dat al bijna twee jaar lang het geval. Brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) laat weten dat ze dit niet langer accepteren en vinden dat het kabinet onvoldoende denkt aan de belangen van de nachtclubs. Daarom zullen volgende week zaterdag clubs door het hele land hun deuren openen.

“En niet voor één nacht, maar gewoon weer elke nacht”, zo klinkt het in een filmpje op de Instagram-pagina van de actie, genaamd De nacht staat op. “Iedereen verdient de nacht om zichzelf te leren kennen of te zijn. Wie dat niet inziet, zit te slapen. Daarom staat de nacht op om de overheid en iedereen weer wakker te schudden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Nacht staat op (@denachtstaatop)

Belangen

Het doel van de actie is volgens een woordvoerder om het belang van nachtclubs onder de aandacht te brengen. “We merken dat dat helemaal niet gebeurt en dat doet gewoon pijn na al twee jaar dicht te zijn.”

“Met de actie willen we zelf laten zien hoe we weer veilig open kunnen”, stelt de woordvoerder. Volgens hem zouden nachtclubs juist open moeten, aangezien jongeren elkaar nu opzoeken op andere locaties en bijvoorbeeld illegale feestjes. “Wij kunnen dat veel veiliger doen met beveiligers, barpersoneel en goede afzuiginstallatie.” Tijdens de protestactie zal er wel worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. Maandag gaat de sector nog in overleg met het ministerie van Economische Zaken, en zal de daar besproken info worden meegenomen naar het weegmoment van het kabinet.

Lees ook: Twee op de drie jonge vrouwen wordt lastiggevallen op straat

Bron: Metronieuws | Beeld: Instagram, Pexels