Nazomer in aantocht: eind deze week temperaturen tot 20 graden

nazomer

Nog een paar zomerse dagen voor de herfst echt losbarst

Berg de winterjassen nog maar heel even op: het ziet er naar uit dat we eind deze week nog een paar dagen kunnen genieten van een paar heerlijke dagen nazomer.

Nazomer

Hoewel we inmiddels goed en wel in oktober zijn beland, lijkt het weer zich niets aan te trekken van de ingetreden herfst. Vanaf donderdag bouwt namelijk een hogedrukgebied zich op boven ons landje, en dat zorgt ervoor dat we dit weekend kunnen uitkijken naar droog weer met veel zon en een wind richting het oosten. Dat betekent dus warmere temperaturen overdag. Door het grootste gedeelte van het land kunnen we uitkijken naar maxima van rond de 18 graden. En woon je in het zuidoosten van het land? Dan kun je vrijdag mogelijk zelfs met een t-shirtje over straat bij temperaturen rond de 20 graden.

Buien op buien op buien

Voor de nazomer echt kan losbarsten, moeten we eerst nog door een paar dagen vol regen. Er blijft namelijk een lagedrukgebied boven Nederland hangen en dat zorgt van dinsdag tot donderdag voor een flink aantal buien. Hierbij moet je bovendien rekening houden met forse wind. Kortom: behoorlijk herfstig. Gelukkig hebben we dus zo’n fijne nazomer om naar uit te kijken!

Lees ook: 8 oktoberactiviteiten om te genieten van de herfst 

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels, Pixabay