Nederland – Noord-Macedonië: dit is wat je moet weten over onze tegenstander

En, wat zal de uitslag van Nederland – Noord-Macedonië vanavond zijn denk je?

Hoewel de wedstrijd van vanavond weinig impact zal hebben op de rest van het EK, kunnen we toch uitkijken naar hopelijk een mooie wedstrijd. Maar wat mogen we eigenlijk verwachten van Nederland – Noord-Macedonië? We zetten de feiten voor je op een rijtje.

Nederland – Noord-Macedonië

Echt spannend verwachten experts niet dat de wedstrijd vanavond zal worden. Nog nooit heeft Nederland een wedstrijd van het zuidoost-Europese land verloren. Met twee gelijkgespeelde wedstrijden en twee gewonnen matches heeft het Oranje elftal vanavond de statistieken in hun voordeel. Ook de prestaties op het EK tot nu toe tekenen een duidelijk rooskleurig beeld voor onze jongens. Nederland heeft tot nu toe beide eerdere groepswedstrijden gewonnen, terwijl Noord-Macedonië beide eerdere matches heeft verloren. Vanavond om 18.00 uur zal blijken hoe de teams het ervan afbrengen.

Eerste keren

Het zijn bovendien weken vol primeurs voor de Noord-Macedoniërs. Dit is namelijk voor de eerste keer sinds hun onafhankelijkheid van Joegoslavië dat het land zich heeft weten te kwalificeren voor een toernooi. In hun eerste wedstrijd tegen Oostenrijk wist spits Goran Pandev direct het eerste doelpunt op een eindtoernooi te maken.

Spelers in de spotlight

Goran Pandev is direct een van de sterspelers van het Noord-Macedonisch elftal. Deze 37-jarige voetballer heeft de afgelopen jaren gespeeld voor Inter Milan, Lazio, Napoli, en inmiddels Genoa. Bij Inter Milan won Pandev in 2010 ongeveer alle mogelijke prijzen van zowel Italië als heel Europa. Leuk feitje: Pandev speelde toen zij aan zij met onze eigen Wesley Sneijder. Verder is speler Ezgjan Alioski een speler om in de gaten te houden. Hij raakte bij de wedstrijd tegen Oostenrijk in opspraak omdat hij ten prooi viel aan een tirade van Oostenrijk-speler Arnautovic. Alioski speelt bij Leeds United en is zodoende de enige Noord-Macedoniër die uitkomt voor een Engelse club. Ten slotte is er het jonge talent Elif Elmas, die in 2019 door Napoli werd aangeschaft voor zestien miljoen euro. Ondanks deze paar talenten zit het er toernooi er voor de Noord-Macedoniërs hoe dan ook op na vanavond.

Lees ook: Meer dan 5,4 miljoen kijkers EK-wedstrijd Nederland-Oekraïne

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pro Shots