Helaas: Nederland uitgeschakeld door Tsjechië in achtste finales EK

Nederland EK

Het Europese avontuur is vanavond tot een einde gekomen

Aan de oranjekoorts in ons land heeft het zeker niet gelegen, maar het mocht niet zo zijn. Het Nederlands Elftal is vanavond uitgeschakeld tijdens de achtste finales van het EK door Tsjechië. In Boedapest waren zij met een 2-0 winst te sterk voor Oranje.

Kansen

Oranje begon sterk tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië en creëerde veel kansen. De Puskás Aréna was met 55.000 toeschouwers helemaal uitverkocht, waardoor de sfeer er goed in zat. Binnen een minuut was daar zelfs de eerste kans voor Denzel Dumfries, maar helaas. Ook Matthijs de Ligt dook in het eerste kwartier op voor het doel van de Tsjechen, maar ook deze bal ging er helaas niet in.

Geen snelle voorsprong

We hoopten allemaal op een snelle voorsprong voor Oranje, maar die bleef helaas uit. Niet veel later kreeg Tsjechië de eerste kansen. Na een drinkpauze halverwege de eerste helft, ging het tempo om laag en kwam de tegenstander nog beter in de wedstrijd. Pas in de blessuretijd van de eerste helft werd oranje nog een keer gevaarlijk, maar ook dit leidde niet tot een goal.

Tien man

De tweede helft begon evenmin succesvol voor Nederland. Na drie minuten stonden we zelfs nog maar met tien man in het veld, nadat De Ligt een rode kaart kreeg vanwege opzettelijk hands. Daarna ging het, ondanks een wissel van de bondscoach, al snel mis, want Tomás Holes kopte de Tsjechen op voorsprong. In het laatste kwartier probeerde Oranje nog om gelijkstand te creëren, maar daardoor ontstond er achterin juist ruimte voor de tegenstander. Na een snelle uitbraak van Schick was een 2-0 eindstand het gevolg. De nederlaag in Boedapest betekent dan ook het einde voor een prachtig Europees avontuur van ons Nederland Elftal.

Bron: NOS | Beeld: Videostill NOS