Nederlands songfestivallied zakt bij bookmakers na bekendmaking liedje

Songfestival

Halen we hiermee douze points op het songfestival?

Dit jaar is het aan Mia Nicolai en Dion Cooper om Nederland te vertegenwoordigen op het Songfestival. Gisteren werd het liedje ‘Burning Daylight’ bekendgemaakt, maar daar reageerde de bookmakers niet positief op. Waar het duo eerst op plek 9 stond, is dat de ochtend erna gedaald naar plek 11. 

De grote kansmakers

Volgens de bookmakers is de grootste kanshebber voor de winst Zweden, met 31 procent. Daarna volgen Oekraïne (15 procent), Finland (13 procent) en het Verenigde Koninkrijk (5 procent).

Liverpool

Hoewel Oekraïne vorig jaar in Turijn met de winst er vandoor ging, zal het Eurovisie Songfestival dit jaar georganiseerd worden in Liverpool. Door de oorlog kan het festival volgens organisator European Broadcasting Union (EBU) niet plaatsvinden in het land. Oekraïne zal tijdens het festival wel centraal staan.

Burning Daylight

Het nummer van Mia Nicolai en Dion Cooper gaat over ‘vallen, fouten maken en dan weer opstaan’, vertelt Dion in een minidocumentaire over het ontstaan van het nummer. Het nummer is mede geschreven door songfestivalwinnaar Duncan Laurence en diens verloofde Jordan Garfield. In de eerste finale strijdt het duo om een van de tien finaleplekken.

Lees ook: Burgermeester Utrecht doet aangifte vanwege niet-bezorgde stempassen

Bron: RTL Boulevard, NOS | Beeld: NL Beeld / BrunoPress