Neem in déze landen een extra dekking bij je reisverzekering

vliegtuig

Soms worden medische kosten niet geheel vergoed

De zomervakantie komt eraan, en dus gaan veel Nederlanders op vakantie. Heerlijk vertoeven in een vakantieoord, of een nieuwe stad ontdekken. Maar, er kan natuurlijk ook altijd iets gebeuren waardoor je naar de dokter of het ziekenhuis moet. Een goede reisverzekering is dan wel een must. In deze landen is het handig om een reisverzekering met extra dekking te nemen.

Reisverzekering

Een reisverzekering wordt nog wel eens vergeten, terwijl het ontzettend belangrijk is. Mocht je ineens bestolen worden op vakantie, naar het ziekenhuis of een arts moeten of misschien wel je vakantie moeten afzeggen, dan is het handig als je een reisverzekering hebt. Het scheelt je namelijk een hoop kosten als je zo’n verzekering hebt afgesloten. Je krijgt dan een deel vergoed, maar soms krijg je ook alles terug. Ideaal!

Extra dekking

Een extra dekking is mooi meegenomen, want vaak worden medische kosten in het buitenland tot 100% gedekt voor het Nederlandse tarief, maar moet je alsnog bijbetalen omdat de kosten in het buitenland hoger liggen. Vooral in landen waar de zorg extreem duur is vergeleken met Nederland, is het slim om een extra dekking af te sluiten. In de Verenigde Staten zijn de kosten bijvoorbeeld behoorlijk hoog, maar ook in Canada, Zwitserland, Japan en verschillende landen in Zuid-Amerika.

De Consumentenbond waarschuwt ook voor hoge kosten in landen waar extreem veel toeristen komen. Denk bijvoorbeeld aan Spanje, Griekenland en Oostenrijk. Hier worden toeristen veelal naar privéklinieken gebracht, waardoor de kosten behoorlijk oplopen.

Vakantie buiten Europa

Ga je op vakantie buiten Europa? Dan moet je er opletten dat je reisverzekering wereldwijd is. Aan een verzekering met Europese dekking heb je tenslotte weinig. Een verzekering met werelddekking én extra dekking voor medische kosten is wel zo handig.

Lees ook: Houd rekening met je hart: meer mensen overlijden tijdens EK

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash