Gaat Netflix de abonnementsprijzen omhooggooien?

Momenteel kost het duurste Netflix-abonnement €13,99 per maand

Hoewel een gedeeld Netflix-abonnement geen enorme rib uit je lijf is, lopen de kosten per jaar toch wel aardig op. Wie een Premium-abonnement afsluit bij de streamingdienst is per jaar €167,88 kwijt aan de dienst. Gaat het bij deze prijzen blijven? Of moeten we binnenkort dieper in de buidel tasten?

Verhoging

Vooralsnog lijkt het er niet op dat de prijzen voor een Netflix-abonnement in Nederland omhooggaan. Echter, in Ierland gooit de streamingservice de prijzen wél omhoog en veranderingen die in een ander land worden doorgevoerd, zouden in de toekomst ook maar zo eens voor Nederland van toepassing kunnen zijn.

Ierland

Volgens de Irish Times gaan de prijzen voor een Standaard Netflix-abonnent en het Premium Netflix-abonnement omhoog. Standaard gaat van €11,99 met een euro omhoog naar €12,99 en Premium wordt met twee euro verhoogd. De prijs voor dat abonnement gaat daarmee van €15,99 naar €17,99. De prijs voor het Basic-abonnement blijft met €7,99 per maand hetzelfde.

Ook in Nederland?

In Nederland lagen de prijzen voor het Premium- en Basic-abonnement sowieso al lager dan de prijzen die Netflix in Ierland hanteert. Wij betalen momenteel voor een Standaard-abonnement €10,99 en voor een Premium-abonnement €13,99. Laten we hopen dat het ook zo blijft!

Lees ook: Aftellen: deze kerstfilms staan dit jaar nieuw op Netflix

Bron: Her | Beeld: Unsplash Mollie Sivaram