Netflix wil van populaire serie Squid Game een videogame maken

Squid-game

De serie is in de eerste maand al 111 miljoen keer bekeken

De Zuid-Koreaanse serie Squid Game is een groot succes voor Netflix. De streamingdienst liet eerder al weten het serie- en filmaanbod te gaan uitbreiden naar games. Het lijkt er dan ook sterk op dat Netflix ook een videogame gaat maken over de populaire serie. 

Kinderspel

Squid Game is de nieuwste hit van Netflix. In het programma moeten 456 kandidaten in een bizar spel het tegen elkaar opnemen om een groot geldbedrag te winnen. Hiervoor moeten ze allerlei kinderspellen doen, en worden de verliezers meteen uitgeschakeld. In een interview laat Minyoung Kim, de Vice President van Content voor Netflix in Azië, weten dat ze alle mogelijke opties voor een game aan het onderzoeken zijn.

Games

“We krijgen een overweldigend maar gelukkig volume van verzoeken vanuit de organisatie – vanuit de afdeling consumentenproducten, vanuit de gaming-groep, vanuit onze andere internationale teams. De rol van mijn team is om al die mogelijkheden samen te bekijken, om die roadmap te maken voor het Squid Game IP. We kijken naar verschillende gebieden – van games tot consumentenproducten – om echt uit te zoeken wat we kunnen brengen aan ons publiek om hun affiniteit met onze content te vergroten en hen meer plezier te geven, terwijl we trouw blijven aan de wereld die onze maker heeft gebouwd”, aldus Kim tegen The Hollywood Reporter.

Populairste lancering

Squid Game is al uitgeroepen tot de populairste lancering van de streamingdienst ooit. Hiermee verslaat hij andere hitprogramma’s zoals Bridgerton. Squid Game in de eerste maand al meer dan 111 miljoen keer bekeken. We zijn benieuwd of we de angstaanjagende kinderspelletjes binnenkort ook in een écht spel gaan zien!

Lees ook: Met deze ‘geheime’ codes kun je alle films en series op Netflix zien

Bron: FilmVandaag | Beeld: Netflix, Squid Game