Nick en Simon blikken terug op eerste album

Nick en Simon

Achttien jaar geleden alweer!

Nu ze als muziekduo niet meer actief zijn en een eigen weg inslaan, hebben Nick en Simon tóch samen een bijzondere mijlpaal bereikt. De zangers blikken op hun Instagram terug op de uitgave van hun eerste album.

Eerste album

Achttien jaar geleden was het gisteren een bijzondere dag voor de zangers. De twee brachten toen namelijk hun eerste album uit. Het album betekende het begin van hun succesvolle carrière als zangduo, ze groeiden namelijk uit tot één van de bekendste zangduo’s – of misschien zelfs wel de bekendste– van Nederland.

Op Instagram deelt het duo een Instagram Story van een fan die stilstaat bij de mijlpaal van Nick en Simon. Ze deelt een foto van de cover van het eerste album met de tekst: “18 jaar geleden dat het eerste album uit kwam. 13 mei 2006.” Ook plaatst ze er een sticker bij met de tekst: “Take me back”. Nick en Simon zeggen zelf niets over de mijlpaal, maar delen de herinnering van de fan wel op hun gezamenlijke account.

Nick en Simon

Nick en Simon

Toen het duo besloot te stoppen, sloegen ze ieder een eigen weg in. In BEAU vertelde Simon openhartig over de periode na Nick en Simon. “Ik heb eerst de tijd genomen om weer mens te worden”, zei hij. “Nick en Simon was mijn identiteit. Wie ben ik als Nick en Simon wegvalt?” Dat was voor Simon het startpunt van de zoektocht naar zichzelf. “Ik heb een heel interessant jaar beleefd, waarbij eerst even prioriteiten werden gesteld: dingen laten landen, een sociaal leven oppakken, en mijn gezin natuurlijk.” Pas na een lange tijd kreeg hij weer de behoefte om bezig te gaan met zijn eigen muziek. “Ik heb mezelf alle vrijheid gegund, dus dit had ook twee jaar kunnen duren. Maar na een maand of acht zag ik die gitaar weer hangen en dacht ik ‘eens kijken wat er gaat komen’.”

Nick is al een langere tijd bezig met het uitbrengen van eigen muziek. Dat is al een groot succes, zijn muziek staat namelijk regelmatig in – ook internationale – hitlijsten. “Ik had dit zeker niet durven dromen toen ik hieraan begon. Ik had je voor gek verklaard als je dit had voorspeld”, aldus Nick.

Lees ook: Simon Keizer over zoektocht naar zichzelf: ‘Nick en Simon was mijn identiteit’

Bron: Shownieuws, Instagram @nickensimon|  Beeld: NL Beeld