Nicol Kremers is gehoord in mishandelingszaak Peter Gillis

Peter Gillis

De zaak wordt binnenkort inhoudelijk behandeld

Volgens RTL Boulevard is Nicol Kremers, de vriendin van realityster Peter Gillis, deze week gehoord bij de rechter-commissaris. Gillis wordt ervan verdacht hij Kremers heeft mishandeld. Nu het gesprek met Kremers heeft plaatsgevonden, zal de zaak inhoudelijk worden behandeld.

Nog geen datums vrijgegeven

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft aan RTL Boulevard bevestigd dat Kremers inderdaad is gehoord. Er zijn verder geen details over vrijgegeven. Ook de datum waarop de behandeling van de zaak plaatsvindt, is niet bekend gemaakt. Vermoedelijk zal dat begin volgend jaar zijn.

Mishandeling op vakantiepark

Gillis wordt ervan verdacht Kremers te hebben mishandeld. Hij zou haar in haar rug en neus hebben gebeten, tegen een muur hebben geduwd en in haar borsten hebben geknepen. Ook zou hij aan haar armen, oor en haar hebben getrokken. Dit zou allemaal op 29 mei hebben plaatsgevonden, in een van Gillis’ vakantieparken (Prinsenmeer, in het Brabantse Ommel). Gillis heeft daarna een nacht in een politiecel doorgebracht.

In eerste instantie ontkenden zowel Gillis als Kremer de geruchten dat er sprake was van mishandeling. Ze noemden het ‘niet waar’ en ‘onzin’. Begin augustus bleek echter dat Gillis voor de rechter moest verschijnen. Gillis en Kremer gaven toe dat er wel degelijk iets was gebeurd. Wel benadrukten ze via hun advocaat, Ton van den Biezenbos, dat Kremers geen aangifte heeft gedaan. Ze heeft alleen een belastende verklaring afgelegd.

Andere zaak tegen Gillis

Momenteel lopen er meerdere zaken tegen Gillis. Hij heeft een dwangsom van 1 miljoen euro van de gemeente Peel en Maas opgelegd gekregen. De reden daarvoor was dat hij illegaal arbeidsmigranten op zijn Oostappen Vakantiepark liet slapen. Hij maakte bezwaar tegen de dwangsom. Dat zal door een bezwaarschriftencommissie in behandeling worden genomen.

Lees ook: Zorgverzekering of energie niet betaald? Dit gebeurt er dan

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress