Nicolette van Dam en Bas Smit klagen Coca-Cola aan

Nicolette van Dam en Bas Smit

Het stel beweert dat ze nog 2 miljoen euro tegoed hebben van het bedrijf

Nicolette van Dam en haar echtgenoot Bas Smit zijn in een geschil verwikkeld geraakt met Coca-Cola. De BN’ers klaagden het bedrijf voor maar liefst 2 miljoen euro aan, omdat zij niet betaald zouden zijn voor bepaalde promotieactiviteiten. Coca-Cola beweert echter dat het stel hier helemaal geen recht op heeft.

Promotie tijdens festivals

RTL Z weet te melden dat Nicolette van Dam en Bas Smit beweren dat ze nog 2 miljoen euro tegoed hebben van Coca-Cola voor promotieactiviteiten op festivals in 2023. Ze stellen dat deze afspraken mondeling én via WhatsApp zijn gemaakt met een manager van Coca-Cola. Hoewel de promotie slechts plaatsvond op één evenement, op Tomorrowland in België, beweren ze dat het bedrag voor vijf evenementen was overeengekomen. Er is echter geen schriftelijke overeenkomst getekend.

Niet betaald

Coca-Cola weigerde echter de facturen te betalen voor het werk dat het stel heeft verricht of zou verrichten. Nicolette van Dam en Bas Smit beweren nu dus recht te hebben op 2,6 miljoen euro. Door het hele voorval kreeg Coca-Cola argwaan. Er zijn namelijk vermoedens dat de manager, die later op staande voet is ontslagen, samenspande met het stel. Zo wordt er gesuggereerd dat ze bevriend waren en dat dit invloed had op de totstandkoming van de deal.

Rechtszaak

Nicolette van Dam en Bas Smit hebben de kwestie aan de rechter voorgelegd en wachten nu op een uitspraak. De rechter heeft inmiddels toestemming gegeven om getuigen te horen om te bepalen of er daadwerkelijk een overeenkomst met Coca-Cola was voor de miljoenen. Coca-Cola beschouwt het horen van de getuigen echter als zinloos, omdat niet alle negen getuigen direct betrokken waren bij de zaak.

Lees ook: Ai: de accijns op benzine gaat volgend jaar fors omhoog

Bron: RTL Z, Vriendin | Beeld: Adobe Stock