Nieuw pianoprogramma met Chantal Janzen vanaf déze datum te zien

Chantal Janzen

In Engeland was het format al een grote hit

Chantal Janzen gaat weer een nieuw programma presenteren. In het van origine Britse programma, De Piano, gaat ze – samen met een team van experts – onder de radar op zoek naar nieuw pianotalent. Enne, vanaf déze datum zal het programma te zien zijn. 

Het programma

De Piano, een oorspronkelijk Brits programma, biedt een uniek platform voor amateurpianisten om hun talent te laten zien op diverse openbare locaties, zoals treinstations. De bijzondere twist? De pianisten zijn zich vaak niet bewust dat ze ‘auditie’ doen en weten dus ook niet dat ze kans maken om op te treden in het prestigieuze Concertgebouw.

Achter de schermen kijken bekende muzikale experts toe terwijl de muzikanten plaatsnemen achter de piano in drukke stationshallen en hun muzikale talent delen met voorbijgangers. Het programma verwelkomt alle muziekgenres en erbij zingen mag ook zeker, hoewel het niet verplicht is.

Britse versie

Het programma was een enorme hit in Engeland, waar het eerste seizoen werd gewonnen door de blinde pianiste Lucy Illingworth. Zanger Mika en de beroemde Chinese pianist Lang Lang, kregen de schone taak om te jureren bij de Britse versie. Hoewel de namen van de juryleden voor de Nederlandse versie nog niet zijn onthuld, staat dus wel vast dat Chantal de presentatie op zich zal nemen. Ook de Nederlandse versie belooft een boeiende reis te worden, waarbij getalenteerde pianisten de kans krijgen om hun passie te delen met een breed publiek.

De Piano is vanaf woensdag 3 april te zien rond 20.30 uur op RTL 4.

Ook leuk om te kijken

En niet alleen De Piano verschijnt in april, er worden die maand nog veel meer leuke, nieuwe programma’s afgetrapt bij RTL. Vanaf 2 april is Daar Gaan Ze Weer te zien bij RTL4. Een gloednieuwe realityserie waarin we oude bekende deelnemers van succesvolle en vaak veelbesproken tv-programma’s volgen in hun buitenlandse avontuur verspreid over Europa. Op 13 april is de spannende finale van Big Brother te zien bij RTL5. En tot slot maken we ons op voor het tweede seizoen van De Augurkenkoning. Een gloednieuw seizoen van dé realityserie over de markante Oos Kesbeke, de koning van de augurken. Vanaf 18 april bij RTL5. Genoeg kijkmateriaal dus, de komende tijd!

Lees ook: Oeh: dit is de datum waarop de finale van Big Brother wordt uitgezonden

Bron: RTL Boulevard, Grazia | Beeld: NL Beeld