Nieuwe hevige aardbeving in rampgebied Turkije en Syrië

De aardbeving richt opnieuw schade aan

Maandagavond is het rampgebied in Turkije en Syrië opnieuw getroffen door een flinke aardbeving. Het gebied is nu voor de derde keer in twee weken getroffen. De beving had een kracht van 6.4, meldt de Turkse nooddienst. Zeker drie mensen kwamen om het leven en honderden mensen raakten gewond. 

Nieuwe aardbeving

Door de nieuwe aardbeving zijn er in Turkije 213 mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. In Syrië zijn er 125 mensen gewond geraakt. Ook liggen er opnieuw mensen onder het puin en zijn er reddingsacties gestart, dat bevestigt de burgemeester van de zwaar getroffen provincie Hatay. Veel mensen zijn na de enorme schade van de eerste beving twee weken geleden alles al verloren, maar deze groep is na de aardbeving van maandagavond alleen maar groter geworden.

Naschokken

NU.nl meldt dat na de eerste aardbeving van twee weken geleden er wel 6.000 naschokken volgden. Dat is bijna elke vier minuten. De eerste aardbeving die Turkije en Syrië heeft opgeschrikt had een kracht van 7.4, dit is ruim twintig keer krachtiger dan de beving van maandagavond, maar toch moet deze niet worden onderschat. Volgens de Rampendienst AFAD zijn er namelijk nog eens 42 gebouwen ingestort.

Hulp

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië zijn er duizenden mensen om het leven gekomen. Naast de vele sterfgevallen zijn er ook veel mensen onder het puin gered.  De overlevenden leven met name op straat, aangezien hun huizen zijn verwoest en ze niks anders hebben. Deze mensen hebben daarom dringend hulp, eten en onderdak nodig. Met de landelijke actiedag van Giro 555 vorige week heeft Nederland bijna 89 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van het rampgebied.

Lees ook: Prinses Margarita en haar echtgenoot gaan scheiden

Bron: Nu.nl | Beeld: Pexels