Nieuwe nachttrein vanaf Amsterdam door heel Europa op komst

nachttrein

Met wie ga jij op stedentrip door Europa?

Een gezellig weekendje naar Praag, Berlijn of Parijs? Hartstikke leuk, alleen voor dat ene uurtje vliegen vanaf Amsterdam ben je toch al snel meer tijd kwijt dan je denkt. Denk aan het inchecken, boarden en het vliegen. Al met al ben je al gauw toch wat uren onderweg. Dat is vanaf nu verleden tijd, want er wordt gewerkt aan een heuse nachttrein, die je vanaf Amsterdam naar steden in heel Europa brengt!

Slapend reizen

Slapen in de trein terwijl je door heel Europa zoeft? Het lijkt haast een droom, maar GreenCityTrip is bezig om dit mogelijk te maken. Reizen per trein wordt steeds populairder, omdat het nou eenmaal duurzamer is dan vliegen. Daarnaast is het een goede oplossing voor mensen met vliegangst. GreenCityTrip zegt dat er met name sinds corona een grotere interesse is in slaaptreinen en duurzamere manieren van reizen.

Stedentrip

Later dit jaar is het dan eindelijk zover, want vanaf 15 oktober kun je reizen met GreenCityTrip. Deze nieuwe nachttrein verbindt Amsterdam met Europese steden als Praag, Venetië, Milaan, Verona, Innsbruck en Wenen. Tijd voor een roadtrip dus, maar dan net anders! Het is uiteindelijk de bedoeling dat er nog meer Europese steden bijkomen, zodat je vanuit Amsterdam echt door héél Europa kunt reizen per trein.

Lees ook: NS rijdt weer volgens normale dienstregeling: dit zijn de regels in de trein

Bron: Metronieuws | Beeld: iStock