Nieuwe reisadviezen: deze landen zijn nu risicogebieden

reisadviezen

Vooral slecht nieuws voor vakantiegangers

Het blijft lastig, reizen in coronatijd. Vandaag zijn er voor een hoop landen weer nieuwe reisadviezen aangekondigd. Hoewel voor een paar landen goed nieuws geldt, is de meerderheid van de updates helaas negatief.

Reisadviezen binnen Europa

We vallen maar direct met de deur in huis: een ruime meerderheid van de updates van vandaag is weinig positief. Verschillende landen zowel binnen als buiten Europa zijn van groen naar geel of zelfs oranje bijgesteld. Binnen Europa zijn onder andere Roemenië, Albanië, Armenië aangewezen als hoogrisicogebied. Roemenië krijgt de kleurcode geel, en wie vanuit daar naar Nederland reist heeft vanaf zaterdag een coronabewijs nodig. Voor deze andere landen geldt de oranje kleurcode. Reizigers vanuit deze landen naar Nederland hebben met ingang van morgen al een coronabewijs nodig. Verder geldt hier weer het EU-inreisverbod. Voor Servië en Azerbaijan is er nog slechter nieuws: deze landen zijn aangewezen als zeerhoogrisicogebied. Dit betekent voor reizigers naar Nederland: eerst een negatief testresultaat laten zien én tien dagen in (thuis)quarantaine.

Buiten Europa

Ook buiten ons continent zijn er de nodige veranderingen. Zo gelden voor Japan, Bermuda en Brunei Darussalam ook oranje kleurcodes. Deze landen zijn aangewezen als hoogrisicogebied. Het EU-inreisverbod is hier van kracht en vanaf morgen moeten reizigers uit deze locaties een coronabewijs kunnen laten zien. Net zoals Servië en Azerbaijan geldt dat ook Anguilla en de Palestijnse gebieden vanaf zaterdag een zeerhoogrisicogebied zijn. Voor hen gelden dan ook dezelfde regels als voor Servië en Azerbaijan.

Goed nieuws?

Toch zijn er tussen al deze strengere regels ook nog enkele landen waarvoor wél goed nieuws is. Zo gaat Uruguay van oranje naar geel. Vanaf zaterdag hebben mensen die vanaf daar naar Nederland reizen dus slechts een coronabewijs nodig. Ook vervallen de test- en quarantaineplicht voor Kazachstan en Dominica. Deze landen zijn namelijk van de lijst zeerhoogrisicogebieden gehaald, en zijn nu nog ‘slechts’ een hoogrisicogebied. Wel geldt hiervoor dat er een coronabewijs nodig is.

Lees ook: Opluchting, maar vooral verbijstering na persconferentie coronamaatregelen

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels, Pixabay