Nieuwe selectie voor Oranje: dit wordt het team van Van Gaal

selectie

De bondscoach maakte de nieuwe selectie vanmiddag bekend

Onlangs werd bekend dat Louis van Gaal voor een derde keer zijn opwachting zou maken als bondscoach van het Nederlands elftal. Met een nieuwe bondscoach komt er uiteraard weer een nieuwe richting voor Oranje, en daarbij hoort: een nieuwe selectie. Dit zijn de namen die het gehaald hebben.

Nieuwe selectie Oranje helden

Na twee eerdere periodes als bondscoach (met wisselend succes) is het nu dus voor de derde keer aan Van Gaal om ‘onze jongens’ naar een kampioenstitel te leiden. De inzet is dit keer het omstreden WK van 2022 in Qatar. Volgens Van Gaal was het ‘niet moeilijk’ om tot zijn selectie te komen. “Ik volg altijd mijn visie, die hang ik aan de assistenten. Zij mogen hun commentaar geven en dan neem ik een beslissing. Dat is dan niet moeilijk.” Duidelijk! Of de selectie inderdaad een succes is, zal op 1 september al blijken. Dan neemt het Nederlandse elftal het namelijk op tegen Noorwegen.

Opvallende namen

We zien binnen de selectie uiteraard een aantal vertrouwde gezichten terugkeren, maar ook zijn er enkele opvallende nieuwe leden van de Oranje squad. Zo zijn Ajax-verdediger Devyne Rensch en Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia voor het eerst onderdeel van de definitieve selectie. Steven Bergwijn en Denzel Dumfries, die ontbraken in de voorselectie, blijken toch ook gewoon van de partij. Door hun intrede zijn Donny van de Beek en Remko Pasveer uiteindelijk afgevallen. Ten slotte maakt Virgil van Dijk zijn comeback in het nationale team. Hij zat namelijk lange tijd met een blessure.

De volledige lijst namen zie je hieronder:

Lees ook: Louis van Gaal vindt bondscoachschap logische keuze

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Brunopress