Nog maar een derde van de Schipholbeveiligers is tevreden over baan

beveiligers

Hierdoor is een deel van de beveiligers op zoek naar iets anders

Onderzoek van CNV Vakmensen laat zien dat ruim een derde van de beveiligers op Schiphol op zoek is naar een andere baan. Ondanks de aangekondigde verbeteringen van Schiphol, blijft er ongenoegen onder die groep medewerkers bestaan.

Onrust

Door een groot tekort aan beveiligers heeft Schiphol al meerdere malen vertrekkende passagiers moeten afschalen. Dit zorgt niet alleen voor onrust bij de passagiers, maar ook bij de beveiligers. De werkdruk wordt door het tekort steeds hoger en ze hebben steeds vaker te maken met agressie van gefrustreerde passagiers. Volgens Erik Maas, de bestuurder van CNV Vakmensen, heeft een deel van de beveiligers al ander werk gezocht. Slechts 30 procent van de beveiligers op Schiphol heeft het naar zijn/haar zin op de werkplek.

Beloning

Doordat het uurloon begin september werd verlaagd met 30 procent, wordt het voor beveiligers aantrekkelijker om te vertrekken naar een andere baan. Bovendien is het verdwijnen van de zomerbonus tevens een reden om op zoek te gaan naar iets anders. Schiphol geeft aan dat het salaris ‘niet van doorslaggevende betekenis is’, maar daar denkt Maas anders over. “Uit het onderzoek blijkt dat de beloning wel degelijk meespeelt in de overweging om te vertrekken”.

Optelsom

De directie van Schiphol geeft al maanden aan dat ze de werkplek en voorwaarden willen verbeteren, maar daar ziet de bestuurder van CNV Vakmensen nog weinig van. Maas: “Het is een optelsom: de beveiligers willen een betere beloning, betere roosters en een goede rustruimte.” Dinsdag zal de Tweede Kamer in gesprek gaan met de operationeel directeur Hanne Buis van Schiphol.

Lees ook: Schiphol laat tot eind oktober minder passagiers vertrekken

Bron: LINDA | Beeld: Unsplash