NS brengt bijzonder eerbetoon aan overleden Henny Vrienten

Henny Vrienten

Een mooi gebaar op Nederlandse stations

Eerder deze week kwam het treurige nieuws naar buiten dat Henny Vrienten op 73-jarige leeftijd is overleden. De Nederlandse Spoorwegen wil de Doe Maar-frontman eren en komt daarom met een bijzonder eerbetoon op Nederlandse stations. 

Songtekst

Op achttien grote stations in Nederland is op in totaal 374 schermen de songtekst van het nummer Bandje te zien. “Als mijn adem op is, het gedaan is met mijn leven, reis ik naar de hemel toe om een concert te geven. Want ik was nog lang niet klaar, mijn bas niet uitgeklonken. Ik klop aan en meld me daar bij het bandje in de wolken”, klinkt de tekst van het nummer.

Henny Vrienten

Afgelopen maandag meldde de familie van Henny Vrienden dat de zanger op 73-jarige leeftijd is overleden. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt, maar de zanger en componist was al langer ziek. Zijn nabestaanden deelden een emotioneel bericht over het overlijden van Henny gedeeld, en verder vroegen zij om rust en privacy. “Hij was een geweldige, liefhebbende vader en echtgenoot; een wijze, erudiete man met vlijmscherp gevoel voor humor en taal”, liet de familie vol liefde weten.

Doe Maar

Bij het grote publiek was Henny Vrienten vooral bekend als de frontman van de razend populaire band Doe Maar. In de jaren ’80 boekten zij veel succes, met hits zoals De Bom en Pa. Ook nummers als Is Dit Alles en 32 jaar (Sinds 1 dag of 2) kunnen velen nog woord voor woord meezingen. Na hun grote succes gaat Doe Maar in 1984 officieel uit elkaar. Maar helemaal zonder elkaar kunnen ze toch niet: de band komt vanaf 2000 nog een aantal keren bij elkaar voor reünietours en speciale concerten. Zo stond er ook vorig jaar nog een afscheidstournee op de planning. Die ging echter niet door, omdat Vrientens gezondheid niet in orde was.

Lees ook: Treurig nieuws: Henny Vrienten, zanger van Doe Maar, is overleden

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress