NS gaat experimenteren met goedkopere reizen buiten de spits

minder-treinen-ns

Hiermee willen ze de treinen ook na de spits vol krijgen

De NS begint met een experiment waarbij treinkaartjes voor trajecten tussen Den Haag en Eindhoven een stuk goedkoper worden. Passagiers die na 20:00 uur met de trein reizen, kunnen rekenen op kortingen tot wel zestig procent. Hiervoor is geen abonnement nodig. 

Vollere treinen

Door corona reizen er veel minder mensen met de trein. Deze nieuwe korting moet voor meer vollere treinen zorgen. NS-topman Tjalling Smit legt uit: “We proberen nieuwe vormen van kaartjes uit en willen er alles aan doen om de reiziger, nu de meeste coronamaatregelen achter de rug zijn, weer voor ons te winnen.”

Op basis van druktedata

De korting zal ’s avonds en bijvoorbeeld ’s ochtends tussen 10:30 uur en 12:00 uur gelden, maar de prijzen kunnen per dag verschillen. De korting wordt namelijk bepaald op basis van druktedata. “We willen met deze proef kijken in hoeverre reizigers door een hoge korting te bieden bereid zijn hun reisgedrag aan te passen”, aldus Smit.

Den Haag – Eindhoven

Een fijn voordeel voor reizigers is dat hier geen abonnement voor nodig is. Net als bij andere reizen, kun je deze reis plannen in de reisapp. De korting wordt weergegeven en je ziet voor welke reizen de korting mogelijk is. Op dit moment loopt de proef tot juli, voor het traject tussen Den Haag en Eindhoven. Als het een succes is, zal het mogelijk ook landelijk worden ingevoerd.

Lees ook: Nederland start nieuwe zaak tegen Rusland wegens neerhalen MH17

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay