NS-personeel staakt vandaag in het zuiden en oosten van het land

NS-personeel-stakingen

‘Reizigers zullen de hele dag rekening moeten houden met de langere reistijd’

De stakingen van het NS-personeel zetten nog even door. Het is de tweede dag op rij dat er in het zuiden in het in het oosten van het land geen treinen rijden. In andere delen van het land rijden wel weer treinen, al vallen ook buiten het stakingsgebied veel treinen uit door opstartproblemen. 

Zuiden en oosten

De stakingen van vandaag zorgen ervoor dat er in steden zoals Den Bosch, Breda, Venlo, Apeldoorn en Hengelo geen treinen rijden. Internationale treinen die normaal gesproken stoppen op deze stations rijden er wel langs, maar stoppen er niet.

Landelijke staking

Dinsdag reden er in vrijwel het hele land geen treinverkeer vanwege de staking rondom Utrecht. In de gebieden waar het treinverkeer woensdag wordt hervat, kan er nog wel sprake zijn van hinder. Dit meldt de NS. Niet alle treinen staan namelijk op de goede plek, als gevolg van de staking van dinsdag.

Langere reistijd

Een woordvoerder van de NS laat weten er dat daardoor in het hele land treinen uitvallen of kortere treinen ingezet. “Het is op dit moment bijvoorbeeld erg druk op Utrecht Centraal. Dat kan later op de dag minder worden, omdat we nu nog in de ochtendspits zitten. Maar reizigers zullen de hele dag rekening moeten houden met de langere reistijd.

Loonsverhoging

Het is vandaag de vijfde en laatste stakingsdag van het NS-personeel. Ze eisen een grotere loonsverhoging dan hun werkgever wil geven. Met de staking hoopt het personeel dat de NS toch akkoord gaat. De NS en de vakbonden hebben echter nog geen akkoord over de nieuwe arbeidsvoorwaarden bereikt. De bonden hebben al laten weten op de korte termijn landelijke stakingen af te kondigen indien dat nodig is.

Lees ook: Kabinet bereikt akkoord over begroting na marathonoverleg van 14 uur

Bron: NU.nl | Beeld: Pro Shots / NL Beeld