NS: treinstoring rond Amsterdam verholpen

Treinverkeer NS

Honderden concertbezoekers hebben de nacht doorgebracht in Ziggo Dome

Goed nieuws voor gestrande treinreizigers. De storing rond het Amsterdamse spoor is verholpen. Dat meldt de NS maandagochtend. Er wordt verwacht dat treinen vanaf 9:00 uur weer gaan rijden. 

Storing rond Amsterdam

De storing ontstond zondag aan het einde van de middag. Enige tijd later leek het verholpen te zijn, maar in de avond het treinverkeer weer stilgelegd. Dit zorgde voor een hoop gestrande treinreizigers. De treinvervoerder verwacht dat treinen vanaf 9:00 uur weer gaan rijden, en moeten reizigers de rest van de ochtend rekening houden met verstoringen.

Harry Styles

Het ging onder meer om bezoekers van twee concerten en reizigers op Utrecht Centraal. In de Johan Cruijff ArenA was er een optreden van Harry Styles en in AFAS Live trad Ghost op. Ongeveer 150 concertbezoekers hebben de nacht van zondag op maandag noodgedwongen in de Amsterdamse Ziggo Dome doorgebracht. Voor deze groep werden slaapzakken geregeld.

Stretchers met dekens

Ook op Utrecht Centraal strandden een paar honderd reizigers doordat er geen treinen reden. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht liet weten dat er voor deze mensen nachtopvang is geregeld. Zij konden terecht op een nachtopvanglocatie in de Jaarbeurs vlak bij het station. Daar stonden stretchers met dekens en werd voor eten en drinken gezorgd. Ook was het Rode Kruis aanwezig.

Resetten computersystemen

Een woordvoerder van spoorwegbeheerder ProRail liet weten dat het nog onbekend is wat het probleem van de storing was. Het resetten van de computersystemen had niet het gewenste effect.

Lees ook: Steffi en Roel uit Boer zoekt Vrouw ouders geworden van zoontje

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld