Oei: roast Famke Louise is slechtst bekeken editie ooit

Famke

De uitzending trok een karige 232.000 kijkers

Trouwe fans van zangeres Famke Louise zaten gister aan de buis gekluisterd voor The Roast van Famke Louise op Comedy Central. Famke nam het stokje over van Hans Klok die in 2021 de Sjaak was. Ook Gordon, Giel Beelen, Johnny de Mol en Ali B zijn ooit al eens aan de beurt geweest, waardoor het programma razend populair werd. Maar uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO) bleek de roast van Famke toch niet zo populair als die van haar voorgangers.

Slechtst bekeken editie

Famke Louise werd afgelopen maandagavond aan de schandpaal genageld door haar mede BN’ers. En hoewel de grappen hard en toch komisch waren, bleek de roast niet zo geliefd te zijn bij het thuispubliek. De uitzending trok namelijk maar een karige 232.000 kijkers, wat betekent dat de roast van de zangeres de slechtst bekeken editie in Nederland is. Een grote uitschieter was de roast van Giel Beelen, die maar liefst 603.000 kijkers had.

Grappen

Al eerder vertelde de 24-jarige dat ze om de meeste grappen wel kon lachen, maar dat er één grap toch even in het verkeerde keelgat schoot. Nesim El Ahmadi benoemde namelijk even kort haar overleden vader, en dat had Famke niet aan zien komen. “Maar die lachte ik gewoon weg”, zei ze. Nadien is ze nog naar Nasim toegelopen en heeft ze gezegd dat die grap haar toch best wel pijn deed. “Maar het is een roast, dus… ik heb me er ook bij neergelegd.”

Tof format

Naar eigen zeggen hoefde de zangeres niet lang na te denken toen ze werd gevraagd. “Ik vind het een heel tof format en ik wist voordat we dit gingen doen al waar ik aan begon. Ik heb alles al gelezen en gehoord dus mij verras je niet zo snel.” Wel vond de 24-jarige het spannend om de grappen te moeten aan horen. “Maar aan het einde van het programma schudden we ook gewoon de hand en is het goed. Het zijn ook gewoon grapjes.” En zo is het!

Lees ook: Gecancelde The Voice of Holland-deelnemers schuiven aan bij Jinek

Bron: Hart van Nederland, Grazia | Beeld: BrunoPress