Oeps: 4-jarig meisje na schoolreisje vergeten in bus

bus

Haar moeder is woedend

Een klein misverstand in Eindhoven: daar gingen afgelopen week twee kleuterklassen op schoolreisje. Maar waar de buschauffeur dacht dat hij alle kinderen bij terugkomst weer keurig bij school had afgezet, bleek later dat hij de 4-jarige Izabella – die in slaap was gevallen – was vergeten.

Boze moeder

Bij terugkomst op school heerste eerst paniek, omdat het meisje vermist leek. Pas na een halfuur kan er weer opgelucht ademgehaald worden: de buschauffeur vindt het slapende meisje in de bus. Moeder Antje is niet te spreken over het handelen van de school en de chauffeur. “Je kijkt toch even of er niemand meer in de bus zit, voordat die vertrekt?”, zegt ze tegen Omroep Brabant. “Een tasje in de bus vergeten kan nog gebeuren, maar een kind? Ze is pas 4 jaar oud!”

Vertrouwen geschaad

De moeder van het meisje vertelt dat ze door iemand van school werd gebeld die vertelde dat ze terug in de bus naar Helvoirt zat. “Ze zeiden dat mijn dochter met de volgende busrit mee terug naar Eindhoven kon, maar dat weigerde ik. Niemand rijdt nog met mijn kind weg.” Van de schrik heeft ze besloten om haar dochtertje vrijdag thuis te houden. “Je vertrouwt je kinderen toe aan school, en dan krijg je dit. Niemand had meteen door dat ze ontbrak. Dat raakt me wel, snap je? Ik vertrouw het allemaal even niet meer nu. Morgen gaat ze ook niet naar school. Ik ben zo kwaad.”

Directeur

Ook de directeur van de school laat weten geschrokken te zijn van het incident. “Dit had nooit mogen gebeuren”, zegt hij tegen Omroep Brabant. “De bus wordt altijd gecheckt, maar het kind lag te slapen en is gewoon over het hoofd gezien. We hebben met de buschauffeur geschakeld en de moeder gebeld. Het is begrijpelijk dat ze heel boos is. We zullen goed moeten evalueren met elkaar hoe we dit in de toekomst gaan voorkomen.”

Lees ook: Oeps: Amerikaanse man brengt boek 96 jaar te laat terug bij bibliotheek

Bron: LINDA. | Beeld: Pexels