Oeps: Buienradar meldt -70 graden in Brabant

buienradar

Zó koud is het nou ook weer niet

Dat het koud is in Nederland, is een ding wat zeker is. Maar als we Buienradar vandaag mochten geloven, was het in Oost-Brabant nog een tikkeltje kouder. En nee, niet een paar graden kouder. Op de weerapp stond namelijk dat het er vannacht -70 was!

Grappen

Natuurlijk heeft dat te maken met een fout in het systeem, want zelfs op de koudste gebieden ter wereld komt het amper voor dat het zó koud is. En dat betekent dus dat het voor het Nederlandse Brabant onmogelijk moest zijn. De Brabanders zelf konden er wel om lachen en maakten grapjes op Twitter. Zo vroeg iemand of de mensen in Oost-Brabant vannacht wellicht waren doodgevroren.

Fout

Donderdagochtend meldde Buienradar dat het inderdaad om een fout in het systeem ging. Het meetstation op luchtbasis Volkel was de boosdoener. Gelukkig laat de thermometer op het vliegveld inmiddels weer de juiste temperatuur zien. De Brabanders hoeven dus niet meer te vrezen!

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Buienradar zo’n opmerkelijke fout maakt. Al eerder – in oktober – voorspelde de weerapp namelijk dat er een hittegolf zat aan te komen. Ook dat bleek onjuist te zijn.

Lees ook: Oei: schurft blijft toenemen onder jongeren

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels