Het is officieel: in 2023 twee Nederlanders in Formule 1

nyck de vries

Naast Max Verstappen verschijnt er een tweede Nederlander op het circuit!

Hij maakte indruk als vervanger van Albon in de Italiaanse Grand Prix, en er kwamen direct een hoop geruchten op gang. Zou Nyck de Vries de Formule 1 het komende jaar een extra Nederlands tintje geven? Vandaag is er dan eindelijk bevestiging!

‘Een droom’

De Vries heeft een contract getekend bij AlphaTauri, het ‘zusterteam’ van Red Bull Racing, de renstal waar Verstappen op dit moment actief is.”De F1 is altijd mijn droom geweest”, aldus De Vries in een verklaring. “Ik ben er dankbaar voor dat ik die droom in vervulling kan laten gaan.”

Monza

De 27-jarige Fries stond al een tijdje op de shortlist van meerdere teams. Vooral zijn prestatie op Monza, het circuit in Italië, lijkt doorslaggevend geweest te zijn. De coureur maakte daar zijn F1-debuut voor Williams en sleepte direct twee punten binnen door als negende over de eindstreep te rijden. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Meerdere teams zouden de Nederlander in het vizier hebben, helemaal na zijn indrukwekkende race in Italië.

Geruchten

Toch bleef het afwachten. AlphaTauri wilde Gasly namelijk niet kwijt tot zij een duidelijke vervanger hadden. Nyck de Vries wordt bij het zusterteam van Red Bull teamgenoot van de 22-jarige Japanner Yuki Tsunoda. De afgelopen week gingen er dan ook volop geruchten rond over een mogelijk contract voor De Vries, maar tot vandaag was er dus nog niets officieel.

Prestaties

In het verleden won De Vries al eens het kampioenschap in de Formule 2 en later in de Formule E, de klasse waarin enkel elektrisch wordt gereden. Nu is het eindelijk zover en kan de 27-jarige Nederlander laten zien wat hij waard is in de koningsklasse. “Alles komt nu samen”, aldus een dolblije De Vries tegen de Telegraaf.

Lees ook: Zien: Max Verstappen heeft een kleine dubbelganger

Bron: Autobahn, Panorama | Beeld: Brunopress